Index / Hobby's, Games & Toys / Wat is de Geographic Grid?

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Wat is de Geographic Grid?

Zelfs met miljarden mensen op aarde leven, zou je de locatie van elke persoon lokaliseren in een gebouw of stad. Het kan heel wat tijd in beslag nemen, maar je zou kunnen doen met behulp van een reeks van lijnen en coördinaten genaamd de geografische

AdvertisementZelfs met miljarden mensen op aarde leven, zou je de locatie van elke persoon lokaliseren in een gebouw of stad. Het kan heel wat tijd in beslag nemen, maar je zou kunnen doen met behulp van een reeks van lijnen en coördinaten genaamd de geografische raster.

Achtergrond

Ptolemaeus, een Romeins wiskundige, geograaf, astronoom en astroloog, creëerde de geografische rooster ergens in de tweede eeuw.

feiten

De geografische rooster maakt gebruik van breedte- en lengtegraad lijnen. Latitude lijnen zijn onzichtbare lijnen die het oosten lopen naar west rond de aarde. Longitude lijnen lopen noord naar zuid over de hele lengte van de Aarde.

Bijzonderheden

Zowel de lengte- en breedtegraad lijnen verdelen de Aarde in 180 gelijke delen van noord naar zuid (breedtegraad) en van oost naar west (breedtegraad). De lijnen zijn maatregelen in graden.

Kenmerken

De evenaar, die half in tot nul graden breedtegraad valt tussen de Noord- en Zuidpool, markeert het centrum van de Aarde van noord naar zuid. De nulmeridiaan, die gaat door middel van Greenwich, Engeland, bij nul graden westerlengte markeert het middelpunt van de aarde van oost naar west.

misvattingen

Inzicht in de lengte- en breedtegraad kan verwarrend zijn. Hoewel breedtegraad lijnen lopen van oost naar west, ze geven een noord / zuid locatie. Longitude lijnen, terwijl het lopen van noord naar zuid, geven een oost / west locatie.

Bestedingen

Loodsen of kapiteins gebruiken lengte- en breedtegraad lijnen op de kortste afstand tussen twee punten te vinden. U kunt ook gebruik maken van de geografische grid naar een specifieke locatie te geven, door het geven van de kruising van de lengte-en breedtegraad lijnen op dat punt.

Share This Post