Index / Gezondheid / Wat is de generieke equivalent van Lantus?

Share This Post

Gezondheid

Wat is de generieke equivalent van Lantus?

Lantus is een langwerkende insuline analoog dat de controle bloedsuikerspiegel helpt bij mensen met diabetes. Het kan ook worden gebruikt bij katten. Insuline glargine is het actieve ingrediënt in Lantus, geproduceerd door Sanofi-Aventis. Identificat

AdvertisementLantus is een langwerkende insuline analoog dat de controle bloedsuikerspiegel helpt bij mensen met diabetes. Het kan ook worden gebruikt bij katten. Insuline glargine is het actieve ingrediënt in Lantus, geproduceerd door Sanofi-Aventis.

Identificatie

Lantus is een synthetisch insulineanaloog plaats van werkelijke insuline. Dat plaatsvindt via recombinant DNA-technologie (rDNA) van een niet-pathogene bacteriesoort.

octrooien

Een medicijn kan alleen worden verkocht in een generieke versie na patenten van de originele fabrikant vervallen. De eerste Lantus patent is ingesteld op afloopt mei 2010, maar het bedrijf heeft extra patenten die aflopen op een later tijdstip.

drug Type

Omdat Lantus is ontwikkeld vanuit een levend organisme, het is geclassificeerd als een biologisch.

reglement

Met ingang van 2010, hebben Amerikaanse regelgeving niet toe dat fabrikanten van generieke biologische drugs te maken. Dit voorkomt dat Lantus van wordt aangeboden in een generieke equivalent voor de nabije toekomst.

andere Biologics

Voorbeelden van andere biologische Vaccins en bepaalde geneesmiddelen voor reumatoïde artritis en psoriasis.

Share This Post