Index / Onderwijs / Wat is de gemiddelde neerslag in een regenwoud?

Share This Post

Onderwijs

Wat is de gemiddelde neerslag in een regenwoud?

Regenwouden hebben meer gemiddelde jaarlijkse neerslag dan enige andere biotoop: hun jaarlijkse neerslag totalen kunnen drie keer of meer die van de next-natste biome, de gematigde loofbos. Algemeen bepalende kenmerken van het regenwoud ecosystemen -

AdvertisementRegenwouden hebben meer gemiddelde jaarlijkse neerslag dan enige andere biotoop: hun jaarlijkse neerslag totalen kunnen drie keer of meer die van de next-natste biome, de gematigde loofbos. Algemeen bepalende kenmerken van het regenwoud ecosystemen - waarvan er verschillende soorten van zowel tropische en gematigde regenwouden omvatten - zijn hoog de jaarlijkse neerslag, hoge luchtvochtigheid en relatief bescheiden temperatuurverschillen gedurende het hele jaar. Het regenwoud kan niet bestaan ​​zonder de bomen, waarop het is mede afhankelijk van het element dat de meeste definieert - regen.

Kenmerken

Regenwouden worden gekenmerkt door zware jaarlijkse regenval, dichte vegetatie en diverse planten- en diersoorten. Op een minimum, een waar tropisch regenwoud ontvangt 80 inches van regen per jaar. De meeste krijgen veel meer. De toestand van Kentucky, ter vergelijking, krijgt een gemiddelde van 40 tot 50 duim regen per jaar. Dit betekent dat zelfs de droogste van de regenwouden te krijgen tweemaal de regenval Kentucky doet. Regenval bedragen in het regenwoud zijn relatief gelijk het hele jaar door, hoewel sommige hebben een iets natter maand per jaar. In het regenwoud, het regent meer dan de helft van de dagen van het jaar, elk jaar.

Functie van Trees

Regenwouden bestaan ​​als bijna gesloten systemen, met veel van hun neerslag uit water, dat gedurende de hele dag wordt gerecycled door het regenwoud watercyclus en bleek uit de weelderige groei van de bomen. Ontbossing, dus van invloed kan zijn regenval bedragen in sommige regenwoud ecosystemen - vooral tropische regenwouden. Omdat ze in de buurt van de evenaar, de temperatuur constant warm. De dikke boomgroei gecombineerd met warme temperaturen en hoge vochtigheid in de lucht door verdamping te cyclus die maar liefst 50 tot 75 procent van zijn eigen regen dag produceert. Bomen een belangrijke rol spelen met transpiratie en schaduw de regen doorweekte grond, die luchtvochtigheid hoog blijft. Zonder de juiste hoeveelheid bomen, regen vermindert, vegetatie sterft, en het bestaan ​​van het regenwoud wordt bedreigd.

Tropische regenwouden

Tropische regenwouden groeien in de buurt van de evenaar, waar de warmte van de zon en de lengte van het daglicht constant zijn. De temperaturen schommelen minder dan 20 graden, en 12-uur per dag bieden gelijke hoeveelheden van zonlicht en duisternis. Tropische regenwouden, in tegenstelling tot de gematigde regenwouden, altijd bestaan ​​in een warme omgeving. Vanwege de beperkte temperatuurschommeling overdag, neerslag constant en zwaar. Waar tropisch regenwoud - equatoriale evergreen regenwoud - ontvangt gewoonlijk ten minste 2.000 millimeter (80 in.) Van de jaarlijkse neerslag, maar de natste kan 10.000 millimeter te krijgen (304 in.) Of meer. De regen valt het hele jaar door, omdat er geen warme en koele seizoensgebonden veranderingen in neerslag bedragen. Het Amazoneregenwoud is het grootste, en krijgt regen 130-250 dagen per jaar. Vochtigheid blijft op een constante 80 procent, en het is zeldzaam dat neerslag dips onder 152 mm (6 in.) Per maand.

Tropisch Regenwoud Types

Equatoriaal-evergreen regenwoud is de "klassieke" vorm van tropisch regenwoud, het samenstellen van de twee grootste stukken in de wereld: de Amazone en Congobekken regenwouden. Andere ecosystemen in de tropen, maar worden soms geclassificeerd als verschillende soorten tropisch regenwoud, voornamelijk bepaald door een grotere seizoensgebonden schommelingen in de neerslag. Bijvoorbeeld, moesson regenwoud, vaak in grote lijnen beschouwd als een verscheidenheid aan tropische vochtige bossen, bezet de natste regio's van de moesson klimaten. Deze bossen kunnen in feite krijgen zwaardere regenval - 10.795 millimeter (425 in.) Of meer in extreme gebieden - is dan de tropische vochtige klimaten van de equatoriale groenblijvende bossen, maar op een veel meer seizoensgebonden basis.

gematigde regenwouden

Gematigde regenwouden zijn minder vaak voor dan de tropische regenwouden. Ze zijn te vinden langs de kustgebieden, met name in mariene westkust klimaatzones. De grootste en meest bekende gematigd regenwoud is langs de westkust van de Verenigde Staten, uit het noorden van Californië die zich uitstrekt tot Alaska. Japan, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Chili en Australië hebben gematigde regenwouden, als goed. De neerslag en de luchtvochtigheid hoog blijven, net als in een tropisch regenwoud, maar de temperatuur doet schommelen meer. De schommelingen zijn niet groot, echter, en vorst en temperaturen boven 80 graden zijn zeldzaam. Neerslag bereikt een gemiddelde van 100 inch per jaar. Gematigde regenwouden in het algemeen zijn te vinden op grotere hoogte. Een deel van de neerslag bedragen komen uit de mist, die zeer zwaar kan worden in een gematigd regenwoud.

Share This Post