Index / Cars / Wat is de Gap op een EX250 Spark Plug?

Share This Post

Cars

Wat is de Gap op een EX250 Spark Plug?

De EX250 of Ninja 250, is Kawasaki's entry-level sport fiets en één van de best verkochte motoren van het bedrijf sinds de introductie in 1986. De EX250 wordt aangedreven door een eenvoudige, 248 cc parallel-twin motor die introduceert ook veel first

AdvertisementDe EX250 of Ninja 250, is Kawasaki's entry-level sport fiets en één van de best verkochte motoren van het bedrijf sinds de introductie in 1986. De EX250 wordt aangedreven door een eenvoudige, 248 cc parallel-twin motor die introduceert ook veel first-time motorrijders aan de kunst van het motoronderhoud. Voor de meeste nieuwkomers, termen als "bougie gap" kan verwarrend zijn; Echter, het leren van de betekenis en het doel achter deze belangrijke term is van vitaal belang voor de voortdurende betrouwbaarheid en de prestaties van de EX250.

Begrijpen hoe Bougies Work

De standaard bougie bestaat uit twee elektroden, waarvan een groot deel is ingekapseld binnen een isolerende laag porselein. De binnenste elektrode gluurt uit van de bovenkant van de isolatie en loopt naar een post aan het uiteinde van de bougie. De buitenste elektrode strekt zich opwaarts vanaf het schroefdraad einde van de bougie. De kloof tussen beide elektroden is waar de magie gebeurt. Een vonk vormt tussen de elektroden als een high-voltage stroom wordt overgebracht naar de bougie, het ontsteken van het brandbare mengsel van lucht en brandstof die binnen de engine.

Het belang van de Gap

kloof specificatie Een bougie is door de ingenieurs van Kawasaki's ingesteld op de sterkste, consistente vonk mogelijk te bieden, terwijl de motor lucht en brandstof mengsel is op zijn maximum samendrukbare limiet. De afmeting van de spleet bepaalt hoe sterk een vonk wordt opgewekt tussen de elektroden. Als de afstand te smal is, zal de vonk niet genoeg energie om het mengsel te ontsteken. Omgekeerd, een te groot verschil wordt een sterke vonk, maar in alle waarschijnlijkheid zal de vonk niet af als het moet, of helemaal niet.

Gevolgen van een onjuist Gapped Spark Plug

Verschillende voorwaarden kan gebeuren als je EX250 bougies verkeerd worden gapped. Een smalle opening, zoals gezegd, een zwakke vonk die de motorprestaties drastisch verminderen, omdat de lucht en brandstofmengsel slechts gedeeltelijk wordt ontstoken, ervan uitgaande dat de vonk is sterk genoeg om de motor te starten helemaal produceren. Een te gapped bougie, terwijl het een zeer sterke vonk zal genereren, kan de motor niet start, aangezien een vonk al dan niet gegenereerd wanneer het hoort. Deze voorwaarde wordt genoemd misfire en zal beroven de motor van de macht als vonken worden afgevuurd in willekeurige volgorde.

Gap Specificaties

De EX250 gebruikt twee sets van de kloof specificaties; alle modellen gebouwd tussen 1986 en 2006 vereisen een kloof bereik tussen 0,023-0,027 inch, terwijl de 2007 en nieuwere modellen pleiten voor een 0,027-0,031 inch kloof. Het gat wordt gemeten door er een draadvoelmaat tussen de bovenste en binnenste elektroden die tussen de elektroden moet gaan met een lichte weerstand. Als de afstand niet binnen het gespecificeerde bereik, moet de bovenste elektrode zorgvuldig gebogen hetzij naar of van de binnenste elektrode, via een voeler. Controleer de spleet nadat de elektrode buigen.

Share This Post