Index / Bedrijf / Wat is de directe werkgelegenheid?

Share This Post

Bedrijf

Wat is de directe werkgelegenheid?

Overheid en non-profit organisaties deelnemen aan projecten om de economische groei te bevorderen en de werkgelegenheid in specifieke gebieden te creëren. "De directe werkgelegenheid" is de term die gebruikt wordt voor de werknemers van deze pro

AdvertisementOverheid en non-profit organisaties deelnemen aan projecten om de economische groei te bevorderen en de werkgelegenheid in specifieke gebieden te creëren. "De directe werkgelegenheid" is de term die gebruikt wordt voor de werknemers van deze projecten. Daarentegen indirecte werkgelegenheid verwijst naar het scheppen van banen en groei van de activiteiten in de lokale economie als gevolg van de vraag die door het project en zijn directe medewerkers.

Kenmerken van de directe werkgelegenheid

Wanneer een ontwikkelingsproject huurt mensen, direct gecreëerde arbeidsplaatsen. Initial werkgelegenheid kan zijn in de bouw of installatie. Permanente posities worden gemaakt als het project gaat vooruit, zoals banen in de productie, operations, beheer en onderhoud. Bijvoorbeeld, de International Finance Corporation vastgesteld dat een melk verwerkingsbedrijf in Bangladesh gefinancierd vanaf 2008 rechtstreeks in dienst 300 werknemers na drie jaar. De impact van dergelijke projecten kan gaan veel verder dan de direct geschapen arbeidsplaatsen. De IFC vond ook dat het project gestimuleerd lokale bedrijven en de creatie van 2.200 indirecte banen voor werknemers in de landbouw, melk verzamelaars en distributeurs over dezelfde periode, de impact van het project op de lokale economie en werkgelegenheid te vermenigvuldigen.

Share This Post