Index / Huisdieren / Wat is de Clamp Fin op een Fish?

Share This Post

Huisdieren

Wat is de Clamp Fin op een Fish?

Niet alle vissen een "clamp fin," omdat het niet een bepaald deel van de anatomie. Geklemd vinnen zijn eigenlijk vaak een teken dat iets mis met een aquarium vis. Als je ooit klemming van de vinnen van uw huisdier ziet, kan dit wijzen op tal van

AdvertisementNiet alle vissen een "clamp fin," omdat het niet een bepaald deel van de anatomie. Geklemd vinnen zijn eigenlijk vaak een teken dat iets mis met een aquarium vis. Als je ooit klemming van de vinnen van uw huisdier ziet, kan dit wijzen op tal van gezondheid gerelateerde kwalen, dus let.

Het identificeren van Vastgeklemd Fins

Als je blik in je aquarium alleen te merken één van uw vis zijn vinnen die opvallend strak over zijn lichaamsbouw, dan waarschijnlijk is hij klemmen zijn vinnen. De vinnen gewoon niet zo los en breed als ze zijn meestal lijken. U kunt ook merken dat uw vis ziet er gespannen en gespannen, over het geheel genomen. In sommige gevallen kan het zelfs lijken de vis het vermogen om goed te zwemmen verloren.

Geklemde Vinnen en de Shimmies

Geklemd vinnen algemeen geven de shimmies in huisdier vis. Dit is geen exacte medische aandoening, maar gedrag vaak geassocieerd met extreme ongemak bij vissen. Shimmying vaak betekent dat een vis gewoon niet voldoende beheersing over zijn lichaam, in het bijzonder de spieren en zenuwen.

Aanwijzingen van de Shimmies

Afgezien van geklemd vinnen vertonen, vis ervaren van de shimmies regelmatig bewegen hun lichaam heen en weer wiegende bewegingen. Ze lijken ook ademhalingsproblemen vertonen. Onophoudelijke trillen van het hoofd betekent vaak een aanval van de shimmies ook.

Waterkwaliteit

Schud en geklemd vinnen zijn overwegend in vis die zijn gefrustreerd door hun omgeving. Een belangrijke bron van dit type van frustratie komt voort uit de waterkwaliteit problemen. Of de temperatuur van de tank niet geschikt is, het water overmatig zuur of iets anders, is het belangrijk om altijd geleidelijk het water aan te passen aan de juiste, gezonde toestand. Nooit abrupt in de omschakeling uit water, echter, zoals het laatste wat je wilt doen is shockeren je arme vis.

ziekten

Afgezien van water problemen, kunnen geklemde vinnen ook wijzen op de ziekte bij vissen. Twee prominente voorbeelden zijn Tetrahymena of guppy ziekte, en een parasitaire ziekte die bekend staat als goudstof ziekte. In weerwil van de naamgeving, guppy ziekte is niet exclusief voor guppies. Vis ervaren van de vroegere ziekte tonen vaak symptomen, zoals uitputting en ademhalingsproblemen, samen met geklemde vinnen. Een veelzeggend symptoom van Tetrahymena is het ontstaan ​​van witte vlekken overal vinnen en zijkanten van de vis. Vis ervaren van de laatste ziekte, aan de andere kant, vaak afgeven overmatige slissend afvoer via hun huid, druk op hun lichaam op oppervlakken veel, lijkt ongewoon moe en hebben geen interesse in het eten van hun maaltijden.

Share This Post