Index / Tuin / Wat is de betekenis van Roses Aantal?

Share This Post

Tuin

Wat is de betekenis van Roses Aantal?

Rozen zijn in verband gebracht met romantiek sinds de oudheid als een symbool van liefde en passie. Door de eeuwen heen zijn mensen betekenissen aan het aantal en de kleur van rozen aan een andere persoon verbonden. Volgens de bloem experts van Poshp

AdvertisementRozen zijn in verband gebracht met romantiek sinds de oudheid als een symbool van liefde en passie. Door de eeuwen heen zijn mensen betekenissen aan het aantal en de kleur van rozen aan een andere persoon verbonden. Volgens de bloem experts van Poshposy.net, zijn rozen verondersteld te zijn ontstaan ​​in China. Ze werden in het oude Griekenland en Rome gecultiveerd en werden verspreid over West-Europa door handelaren en terugkerende kruisvaarders. Ze werden gekweekt door middeleeuwse monniken om hun geneeskrachtige eigenschappen, en door edelen voor hun schoonheid en als een cosmetisch ingrediënt. Rozenteelt begon in Noord-Amerika in de 17e eeuw. Ze nu wereldwijd geteeld.

Betekenis van de hoeveelheden

Het aantal rozen u aan uw significante andere persoon heeft een betekenis, zegt Poshposy.net. Een enkele rode roos of drie rozen van een kleur betekent "Ik hou van je." Een enkele roos van een andere dan rode of zwarte kleur uitdrukt dankbaarheid. Twee rozen van dezelfde kleur te symboliseren wederzijdse gevoelens van liefde, genegenheid of achting tussen twee mensen. Zes rozen van dezelfde kleur betekenen "Ik mis je" en negen rozen van dezelfde kleur te drukken een verlangen om voor altijd samen te zijn.

Dozijn heeft speciale betekenis

Een geschenk van een dozijn rozen draagt ​​een speciale betekenis, zeggen de bloemisten in Proflowers.com. Een boeket van 12 rozen symboliseert uw liefde of waardering van de ander 12 maanden per jaar. Een dozijn rozen symboliseert ook perfectie en volledigheid vanwege de prominente het getal 12 heeft in natuurlijke cycli (12 maanden in een jaar) en in de religieuze en mythologische tradities (12 apostelen, 12 tekens van de dierenriem). Twee dozijn of drie dozijn rozen te uiten steeds diepere gevoelens van aanbidding of waardering. Negen dozijn rode rozen (108 bloemen) is een traditionele begeleiding bij een huwelijksaanzoek.

Kleuren ook belangrijke

Rose kleuren hebben hun eigen emotionele betekenis, zei Poshposy.net. Bijvoorbeeld, rood uitdrukt liefde, diep respect en grote waardering. White geeft uiting aan eerbied, zuiverheid, nederigheid of het bewaren van geheimen. Roze of perzik uitdrukt dankbaarheid, waardering en bewondering. Geel geeft uiting aan vreugde, vriendschap, het geven of een nieuw begin, maar ook kan jaloezie betekenen. Oranje geeft uiting aan enthousiasme of de wens. Lavendel uitdrukt verliefdheid of betovering. Green uitdrukt wensen voor een goede gezondheid en overvloed.

Kleur mengsels

Kleuren kunnen worden gemengd om de kleuren van gevoelens te uiten. Bijvoorbeeld, een boeket van 11 gele rozen plus één rode roos in het midden drukt een verlangen om meer dan alleen vrienden zijn. Gelijke aantallen van gele en witte rozen in een boeket express harmonie. Een boeket van gemengde pastel kleuren vertegenwoordigt gezelligheid en gevoelens van vriendschap.

Impossible Shades

Hoewel rozen komen in een breed scala van kleuren, hebben de inspanningen om echte blauwe of zwarte rozen telen tot nu toe mislukt. De blauwe of zwarte rozen verkocht door bloemisten worden kunstmatig gekleurd, zei Poshposy.net. Daarom hebben blauwe rozen komen uit te drukken streven om het onmogelijke te bereiken. Zwarte rozen uitdrukkelijke wens van afscheid voor de vertrokken dood.

Steellengte Matters ook

De steellengte van een roos boeket draagt ​​ook betekenen, zei Poshposy.net. Langstelige rode rozen zijn een klassiek symbool van de romantische liefde. Een boeket van langstelige rozen in een ander land dan rood betekent kleur "Ik zal je altijd herinneren liefdevol." Kortgesteelde rozen betekenen versheid, onschuld of de jeugd.

Share This Post