Index / Kunst en Vermaak / Wat is de betekenis van Lof dansbewegingen?

Share This Post

Kunst en Vermaak

Wat is de betekenis van Lof dansbewegingen?

Volgens de Seattle Pi, dansen was ooit iets wat alleen in charismatische kringen gedaan, maar vandaag de dag meer en meer christelijke kerken zijn waarin lof dansbewegingen. Hoewel ze vergelijkbaar met andere vormen van moderne dans lijken, lof dansb

AdvertisementVolgens de Seattle Pi, dansen was ooit iets wat alleen in charismatische kringen gedaan, maar vandaag de dag meer en meer christelijke kerken zijn waarin lof dansbewegingen. Hoewel ze vergelijkbaar met andere vormen van moderne dans lijken, lof dansbewegingen eigenlijk een specifieke geschiedenis, de betekenis en de betekenis die hen een liturgische doel geeft.

Geschiedenis

Volgens Kathleen Kline-Chesson, heeft de dans een belangrijk onderdeel van de religieuze expressie door de geschiedenis heen geweest. In de christelijke traditie, werd dance meerdere malen genoemd in het Oude Testament, als de gelovigen dansten om te aanbidden, lof en dank.

Betekenis

Volgens boek Anne Stevens ',' Het herstellen van de Dance: Op zoek naar Gods Order "dansen in lof stelt individuen in staat om hun lichaam te gebruiken als een tempel aan God. Door middel van dans, de gelovigen tonen hun intimiteit en toewijding aan hun Heer.

misvattingen

Christendom en dans vaak gezien als minder dan vergelijkbaar omdat de focus op het lichaam, naar de Seattle Pi. Stevens suggereert dat dit komt omdat het lichaam wordt vaak geassocieerd met het menselijke of seksualiteit. Echter, lof dansen is over geloof niet seksualiteit.

types

Zowel gechoreografeerd en spontane dans worden uitgevoerd in de kerk. Terwijl spontane dans wordt gezien als de beweging van de Heilige Geest, Stevens suggereert gechoreografeerde dans kan op dezelfde liturgisch zijn. Ze instrueert choreografen te wachten tot God hen de juiste danspasjes, veel op dezelfde manier dat pastors zijn geïnspireerd om te preken ambachtelijke geeft.

potentieel

Volgens Seattle Pi, is de lof dance-industrie groeit, met programma's voor de jeugd en vonken een aantal christenen die willen professionele dansers te worden.

Share This Post