Index / Onderwijs / Wat is de betekenis van echogeniciteit?

Share This Post

Onderwijs

Wat is de betekenis van echogeniciteit?

Echogeniciteit verwijst naar het vermogen van weefsels (echo) ultrageluidsgolven weerspiegelen. Dit als gevolg van de kwaliteit wordt gebruikt in diagnostische echografie. Dit is een medische procedure die hoogfrequente geluidsgolven gebruikt om inte

Advertisement



Echogeniciteit verwijst naar het vermogen van weefsels (echo) ultrageluidsgolven weerspiegelen. Dit als gevolg van de kwaliteit wordt gebruikt in diagnostische echografie. Dit is een medische procedure die hoogfrequente geluidsgolven gebruikt om interne structuren bekijken. Hoe het weefsel reflecteert de geluidsgolf afhankelijk van een aantal factoren.

Geschiedenis

Leren over de echogeniciteit van de weefsels begon in de jaren 1940 met Dr. George Ludwig en John Wild. Dr. Ludwig werkte bij het Naval Medical Research Institute, Bethesda, Maryland. Hij was de eerste die de medische toepassing van ultrageluid te gebruiken op een persoon. In 1949, Johannes Wild gebruikt ultrageluid om darmweefsel te meten om te zien hoe dik het was.

ultrageluid

Een transducer --- een handheld apparaat dat een soort energie verandert in een ander type --- genereert hoge frequentie geluiden (echo). De transducer stuurt de echo's om een ​​geselecteerd weefsel; een pauze in een signaal kan de transducer een gereflecteerd uit het weefsel ontvangen.

Comparatief

De echogeniciteit van een intern orgaan weefsel is niet vooraf bepaald. Om de reflecties te analyseren vanuit de echo, ze vergelijken met weefsel dat er niets mis mee is.

Reflectie

De hoeveelheid echogeniciteit van een structuur of weefsel hangt af van wat het is samengesteld uit. Hypoechoic verwijst naar weinig reflectie van het ultrageluid door vloeistoffen. Het andere einde van het spectrum is hyperechogeniciteit, waarbij bot en gas tijdens een groot gedeelte van de ultrasone golven.

De ultrasone golven kunnen worden verspreid, gebroken (een deel van het signaal in een andere richting) of geabsorbeerd, en combinaties daarvan weefselreacties kunnen optreden.

Toepassing

De beelden die op basis van de echogeniciteit van weefsels zijn niet beperkt tot een eendimensionale weergave. De technologie kan ook de productie van driedimensionale beelden en show-beweging, zoals bloed door schepen.

Het plaatsen van een stof in het weefsel kan haar echogeniciteit veranderen.

Share This Post