Index / Gezondheid / Wat is de Behandeling voor Hepatitis B?

Share This Post

Gezondheid

Wat is de Behandeling voor Hepatitis B?

Het woord "hepatitis" betekent leverontsteking, en het wordt gebruikt voor een aantal van de lever complicaties, maar een van de meest bekende vormen van hepatitis is hepatitis B. Als u een chronische hepatitis B of weet iemand die doet, dan kun

Advertisement

Het woord "hepatitis" betekent leverontsteking, en het wordt gebruikt voor een aantal van de lever complicaties, maar een van de meest bekende vormen van hepatitis is hepatitis B. Als u een chronische hepatitis B of weet iemand die doet, dan kun je je afvragen of er is een remedie voor de aandoening. Omdat chronische hepatitis B is een virale aandoening, is er geen manier om zich te ontdoen van, maar er zijn manieren om de hoeveelheid virus in het lichaam te verminderen.

Identificatie

Hepatitis B is een virus dat de lever aantast, het aanwakkeren van het en het maken van de lever niet in staat om afvalstoffen het lichaam van de producten goed te kunnen verwerken. De meeste mensen die hepatitis B te krijgen moet wat heet een acute infectie - de virale infectie weg zal op zijn eigen gaan na een periode van een paar dagen of weken. Echter, sommige mensen ontwikkelen een chronische infectie die niet verdwijnt (een chronische hepatitis B-infectie wordt gedefinieerd als iemand die langer dan zes maanden). Deze mensen lopen het risico op ernstige complicaties.

transmissie

Hepatitis B worden verdeeld in een aantal manieren. Deze omvatten het hebben van onbeschermd seksueel contact met een besmet persoon (hepatitis B kan worden verspreid via bloed, sperma, vaginale afscheiding en speeksel) en het delen van intraveneuze naalden met een besmet persoon. Werkers in de gezondheidszorg kan ook het risico van besmetting als ze werken met naalden. Hepatitis B-infectie kan ook worden verspreid van moeder op kind, hoewel zuigelingen sterk hun kans op het ontwikkelen van hepatitis B als ze hepatitis B immunoglobuline en een hepatitis-vaccin bij de geboorte krijgt te verminderen. Hepatitis B kan niet worden verspreid door toevallig contact zoals omhelzen of handen schudden, of door middel van water, zoals in een zwembad of toilet.

Symptomen / Complicaties

Hepatitis B-symptomen kunnen eigenlijk heel mild; als u een milde acute geval kunt u niet eens merkt dat de symptomen of verwarren ze met de buikgriep. De symptomen van hepatitis B zijn onder andere donkere urine, buikpijn (vooral in de buurt van de lever), zwakte, vermoeidheid, gewrichtspijn, gastro-intestinale klachten en geelzucht. Deze symptomen verschijnen meestal ongeveer 12 weken na blootstelling. De complicaties van onbehandelde chronische hepatitis B zijn meer beangstigend - lijders kan cirrose (littekens van het leverweefsel), waardoor ze een risico is op leverfalen en leverkanker ontwikkelen. Bovendien, ze het risico van hepatitis D, een virus dat de gevolgen van hepatitis B. Hepatitis D verslechtert verzonden op dezelfde manier als hepatitis B.

Behandeling

Helaas, vanwege hepatitis B virus, is er geen manier om "genezen" is. In het geval van acute infectie, afweersysteem van het lichaam in staat zijn om het hepatitis B-virus uit te roeien. Als de ziekte chronisch wordt, dan is het een kwestie van het regelen van de hepatitis B-virus in plaats elimineren. Antivirale medicatie kan helpen voorkomen dat hepatitis B van verdere aanvallen van je lichaam, maar zodra je stopt met de behandeling van de symptomen aanzienlijk kan verergeren en een aantal antivirale medicijnen kunnen uiteindelijk produceren een resistente stam van hepatitis B. In sommige gevallen kan een levertransplantatie noodzakelijk zijn.

Vaccin

U kunt helpen voorkomen dat hepatitis B transmissie door het verkrijgen van het hepatitis B-vaccin. Het hepatitis B-vaccin wordt gegeven aan zuigelingen en dan meestal gegeven aan jongeren in twee doses. Als u niet het hepatitis B-vaccin booster hebben gekregen in uw tieners, is het een goed idee om nu in te gaan voor het vaccin - het biedt 90 procent bescherming tegen hepatitis B en het duurt een goede 23 jaar, zodat je niet zorgen te maken over het krijgen van de schoten weer voor een tijdje. Andere manieren om te voorkomen dat het krijgen van hepatitis B onder andere met behulp van de bescherming tijdens de seks, met behulp van een naald-uitwisseling en voorzichtig wanneer je naar het buitenland te reizen - sommige plaatsen hebben endemische hepatitis B.

Share This Post