Index / Huisdieren / Wat is de behandeling voor een bulldog puppy met Cherry Eye?

Share This Post

Huisdieren

Wat is de behandeling voor een bulldog puppy met Cherry Eye?

Cherry oog wordt veroorzaakt door een verzakte klier van het derde ooglid van een hond. Het verschijnt als een rode, kers uitsteeksel aan de binnenkant van het oog van de hond. Bulldogs, Cocker Spaniels, Beagles, Shih Tzu, Llasa Apso en bloedhonden z

AdvertisementCherry oog wordt veroorzaakt door een verzakte klier van het derde ooglid van een hond. Het verschijnt als een rode, kers uitsteeksel aan de binnenkant van het oog van de hond. Bulldogs, Cocker Spaniels, Beagles, Shih Tzu, Llasa Apso en bloedhonden zijn slechts enkele van de rassen die gevoelig zijn voor deze aandoening zijn. Bulldog puppies in de leeftijd tussen 10 en 16 weken vertonen vaak symptomen van cherry oog. Cherry oog moet door uw dierenarts worden behandeld om verdere schade te voorkomen.

antibiotische zalf

Cherry oog kan komen en gaan, of het kan constant zijn. Als kers oog is onderbroken, kan uw dierenarts adviseren het masseren van de klier terug op zijn plaats met behulp van antibiotica zalf als een smeermiddel en anti-infectie middel. Luister naar de instructies van uw dierenarts op de juiste manier om deze procedure te doen, die zal moeten worden gedaan wanneer de klier zichtbaar wordt. Niet de behandeling van de aandoening kan leiden tot schade aan het hoornvlies van uw hond en uiteindelijk blindheid.

Chirurgische Plaatsing van de Gland

De geaccepteerde methode van omgaan met de verzakking van de lacrimale klier vandaag opnieuw positioneren van de klier en houdt het vast met kleine steekjes. Dit dient als vervanging voor het ligament die normaal houdt de klier in ruimten die niet werkt bij dieren met kersenoog. Antibiotica worden meestal gegeven een paar dagen later. Wanneer een ervaren dierenarts oogarts de procedure uitvoert, de resultaten zijn algemeen succesvol. Echter, kersen oog kan terugkeren in ongeveer 25 procent van de honden met de aandoening, volgens WebVet.com.

Chirurgische verwijdering van de Gland

In het verleden zijn veel dierenartsen aanbevolen operatie om de verzakte klier te verwijderen. Dit is echter verminderde de hond traanproductie zodat de rest van zijn leven moest oog bevochtigen medicijnen om de tranen vervanging ontvangen. Tegenwoordig dierenartsen kiezen voor de herpositionering operatie die de klier kopspijkers voorzichtig terug in de juiste positie. Sommige fokkers echter voor kiezen om de dierenarts te verwijderen half of driekwart van de klier zodat sommige traanproductie overblijfselen, aldus Bullpaws.com. Raadpleeg uw dierenarts om te beslissen wat het beste is voor uw bulldog.

Share This Post