Index / Hobby's, Games & Toys / Wat gebeurt er met Lava Na het losbarsten van een vulkaan?

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Wat gebeurt er met Lava Na het losbarsten van een vulkaan?

Lavastroom van uitbarstende vulkanen is een van de meest iconische beelden natuurramp. De uitbarstende gesmolten gesteente stroomt en langs de zijkanten van de vulkaan krater alles op zijn pad te vernietigen, het creëren van verschillende formaties,

AdvertisementLavastroom van uitbarstende vulkanen is een van de meest iconische beelden natuurramp. De uitbarstende gesmolten gesteente stroomt en langs de zijkanten van de vulkaan krater alles op zijn pad te vernietigen, het creëren van verschillende formaties, zowel in zijn stroom en als het afkoelt. Lavaformaties zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de groenvoorzieningen en rock compositie in een vulkanisch gebied.

Stroom

Het gesmolten lavastroom is destructief als het stroomt uit de vulkaankrater, branden en opruimen zijn weg. De warmte van de gesmolten gesteente vernietigt alles met een lager smeltpunt of die brandbaar, dat is waarom je minder leven op actieve vulkaan gebieden, met weinig planten overleven lavastromen en de bijbehorende gaswolken te vinden.

Rotsformatie

Stollingsgesteenten worden gevormd wanneer het gesmolten magma afkoelt. Het afgekoelde vulkanisch gesteente is vaak glazig in structuur; de binnenkant van de rots kan worden beïnvloed door hoeveel gas ontsnapt tijdens de uitbarsting. Een voorbeeld hiervan is puimsteen, dat een vesiculaire structuur veroorzaakt door ontsnappend gas in een explosieve uitbarsting heeft. Dit type van vulkanisch gesteente kan zo licht het kan eigenlijk drijven op het water.

landschap Formation

Het gebied rond vulkanen en tektonische plaatranden wordt gekenmerkt door een groot deel van de formaties achtergelaten door lavastromen. Voorbeelden hiervan zijn lava cascades, waar lava over een klif is gestroomd, en lava kanalen, die vergelijkbaar zijn met de rivier formaties zijn en kunnen dijken en eilanden omvatten. Lava meren worden gevormd door het verzamelen van lava in een krater en lava gordijnen door afgekoelde lava cascades. Timulis zijn koepel-vormige structuren gevormd door langzaam stromende lava op een vlakke helling opwelt een broze korst te maken.

lava Tubes

Lava tubes vormen wanneer basaltische lava koelt en kristalliseert rond de randen vorming van een tunnel waardoor gesmolten lava nog kan stromen. Deze buizen zijn meestal kleiner dan driekwart van een mijl lang, hoewel ze zijn bekend om langer. Inactieve lava buizen hebben vaak lava stalactieten opknoping van het plafond waar de druipende lava is afgekoeld. Vaak is de lava buizen kunnen onopgemerkt blijven, begraven onder koeling lava.

Share This Post