Index / Onderwijs / Wat eet Regenwormen?

Share This Post

Onderwijs

Wat eet Regenwormen?

De regenworm is geclassificeerd als een kleine scavenger met een levensduur van 80 dagen. Interessant is dat regenwormen hebben een draagtijd die duurt slechts over een heel leven, maar wanneer ze dat doen uitkomen hun jongen, ze zijn geboren 50 per

AdvertisementDe regenworm is geclassificeerd als een kleine scavenger met een levensduur van 80 dagen. Interessant is dat regenwormen hebben een draagtijd die duurt slechts over een heel leven, maar wanneer ze dat doen uitkomen hun jongen, ze zijn geboren 50 per keer. Het gemiddelde gewicht van een regenworm is 5 gram. Veel verschillende dieren jagen op aardwormen, dat is een reden waarom ze zoveel tijd besteden gravende in en rond het vuil.

kleine Vleeseters

Een verscheidenheid aan kleine carnivoren voeden met regenwormen als ze uit de grond komen. Dit geldt ook voor dieren zoals wezels, hermelijnen, otters, nertsen en kikkers. Spinnen zijn zo ongeveer de enige kleine carnivore die niet voeden met regenwormen.

medium Alleseters

Middelgrote omnivoren (dieren die dieren en planten eten) ook regenwormen eten. Varkens en wasberen zijn twee van de meest voorkomende voorbeelden.

vogelstand

Zowat alle kleine en middelgrote vogels zullen regenwormen eten. Roodborstlijster en houtsnippen zijn twee soorten van nature voor in Noord-Amerika die zich richten op regenwormen en insecten in hun dieet.

Reptielen en amfibieƫn

De Oost-worm slang is slechts een van de soorten slangen die regenwormen zal eten. Ook zal schildpadden en kikkers te eten als ze foerageren. Andere leden van deze groep zijn onder duizendpoten en padden.

Share This Post