Index / Eten drinken / Wat doet mierikswortel proeven als?

Share This Post

Eten drinken

Wat doet mierikswortel proeven als?

De mierikswortel wortel heeft een krachtige smaak, vaak omschreven als hete, pittig en peperig. In tegenstelling tot de hete pepers dat de tong te branden, is de intense kruid van de mierikswortel ervaren door de neus en bijholten. In de middeleeuwen

AdvertisementDe mierikswortel wortel heeft een krachtige smaak, vaak omschreven als hete, pittig en peperig. In tegenstelling tot de hete pepers dat de tong te branden, is de intense kruid van de mierikswortel ervaren door de neus en bijholten. In de middeleeuwen, werd mierikswortel wortel verondersteld om vrijwel alles, met name respiratoire aandoeningen te genezen. Vandaag de dag, mierikswortel wortel - vers of commercieel bereide - wordt gebruikt voor het verlevendigen maaltijden, het toevoegen van een pittige aanvulling op alles van rosbief sandwiches op dips chip.

Goed spul

Verse mierikswortel is een lange, buisvormige wortel met een roestige bruine schil. Koopt bij supermarkten en markten in de late zomer en vroege herfst. De scherpe en kruidige smaak, dat is bekend mierikswortel voor sluimert tot de root-cellen worden verpletterd. De vluchtige oliën die verantwoordelijk is voor de hete smaak zijn - genaamd isothiocyanaat - worden vrijgegeven wanneer de wortel wordt gemalen of geraspte. De rook die vrijkomt bij het slijpen of raspen zijn vrij krachtig. Worden bereid in een goed geventileerde ruimte of grind mierikswortel in een blender.

The Perfect Pair

Mierikswortel wordt traditioneel geserveerd als bijgerecht bij vlees, zijn hete en kruidige smaak ideaal voor verlevendigen alles van prime rib naar rosbief te varkenslende. Slather mierikswortel op de boterham, en gebruik deze om rundvlees van specerijen, waaronder relishes, saladedressing en dips. Voeg een snufje vers geraspte mierikswortel of bereid om een ​​klassieker Bloody Mary.

voorbereide mierikswortel

Mierikswortel wordt meestal gebruikt als specerij, en zijn scherpe smaak is best genoten met mate. Vind bereid mierikswortel bij uw plaatselijke supermarkt, die in zijn meest elementaire bevat gemalen mierikswortel en azijn, hoewel commerciële producten specerijen of andere ingrediënten kunnen bevatten. Zodra een mierikswortel wortel wordt gemalen, de vluchtige oliën snel intensiveren. Azijn stopt het proces en stabiliseert de smaak. De warmte van bereide mierikswortel wordt bepaald door wanneer de azijn wordt toegevoegd. Het toevoegen van azijn direct na het slijpen produceert een mildere smaak; wacht drie minuten creëert een warmer één.

Tips

Bewaar verse mierikswortel wortels voor een aantal maanden in de koelkast door het wassen van de hen en opslaan in een hersluitbare plastic zak. Store bereid mierikswortel - met inbegrip van de winkel koopt en zelfgemaakte versies - in een goed afgesloten container in de koelkast of vriezer. Bereide mierikswortel geleidelijk verliest zijn smaak in de tijd. Gebruik hem binnen vier tot zes weken als in de koelkast bewaard en binnen zes maanden indien opgeslagen in de vriezer.

Share This Post