Index / Hobby's, Games & Toys / Wat doet het zonnestelsel eruit?

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Wat doet het zonnestelsel eruit?

Ons zonnestelsel bestaat uit planeten, kometen en asteroïden samen met andere ruimtepuin dat de ster we de zon cirkelt noemen. meer dan 4 1/2 miljard jaar geleden gevormd, ons zonnestelsel is een van de talloze alsof het hele ruimte. Het zonnestelsel

AdvertisementOns zonnestelsel bestaat uit planeten, kometen en asteroïden samen met andere ruimtepuin dat de ster we de zon cirkelt noemen. meer dan 4 1/2 miljard jaar geleden gevormd, ons zonnestelsel is een van de talloze alsof het hele ruimte. Het zonnestelsel heeft gefascineerd astronomen al eeuwen. Hier is een idee hoe het eruit ziet, samen met een paar feiten over.

Theorieën / Speculatie

Alle objecten die het zonnestelsel bestaan ​​is ontstaan, wetenschappers theoretiseren, uit een enorme wolk van gas en stof genaamd een nevel. Deze wolk begon langzaam en dan sneller draaien, met de materie in het centrum draaiende en instortende in zichzelf. Dit werd de zon. Andere zakken van de materie spin-off van deze wolk en werd de planeten. Sommige planeten waren groot genoeg om de zwaartekracht te gebruiken om grote hoeveelheden gas te trekken. Deze werden de reuzenplaneten Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus omvatten. Deze organen gedraaid rond de centrale zon in banen, waardoor zij het zonnestelsel.

Kenmerken

Als je zou kunnen worden boven het zonnestelsel naar beneden te kijken, zou je de gigantische zon in het midden te zien. De zon maakt bijna alle van de materie in het zonnestelsel procentueel - meer dan 99 procent. De planeten zouden tegen de klok worden een baan om de zon, met Mercurius het dichtst bij de zon en dwergplaneten zoals Pluto verst uit. Aarde zou de derde planeet vanaf de zon, met Venus de tweede zijn. Mars zou de vierde plaats met een gordel van ruimtepuin genaamd asteroïden de volgende zijn, misschien wel miljoenen van hen, variërend in grootte van honderden mijlen over naar microscopische bits. De reuzenplaneten Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus zou volgen in die volgorde, met de dwergplaneten daarachter.

Tijdsspanne

De planeten zou zijn in verschillende stadia van hun banen rond de zon en niet allemaal keurig in het gelid. Mercury neemt slechts 88 Aarde dagen tot een mars te voltooien om de zon Earth neemt per jaar, terwijl Jupiter duurt meer dan 12 jaar een baan te voltooien. Hoe verder van de planeet van de zon, hoe langer het duurt om een ​​omwenteling te voltooien omheen. Neptune, bijvoorbeeld, duurt 165 aardse jaren om de klus af te maken.

types

De binnenste vier planeten zijn veel kleiner dan de buitenste vier. Deze planeten hebben dichte, rotsachtige kernen, en alleen de Aarde en Mars hebben manen hen een baan. De buitenste planeten hebben gasvormige make-ups, meestal helium en waterstof en ijs. Ze hebben vele manen in een baan rond hen, als hun zwaartekrachtvelden zijn sterker dan de binnenste planeten. De buitenste planeten maken 99 procent van de massa in het zonnestelsel, met uitzondering van de zon. Sommige van deze planeten, Saturnus voor een, hebben ringen spinnen rond hen samengesteld uit fijne deeltjes.

overwegingen

Terwijl de banen van de planeten zijn min of meer circulaire aan elliptische rond de zon, de kometen, brokken steen en ijs die overgebleven zijn van de vorming van het zonnestelsel ovale banen die hen dicht bij de zon en dan kan brengen neem ze ver weg in de ruimte. Sommige kometen kan de zon benaderen en dan zwaaien verleden en terug te keren in de ruimte naar een punt ver voorbij Pluto, die duizenden jaren om de reis te voltooien.

Share This Post