Index / Cars / Wat doet 10W-40 Mean?

Share This Post

Cars

Wat doet 10W-40 Mean?

Motoroliën in verschillende gewichten of graden, en een van de meest voorkomende voertuigen consument 10W-40. Deze aanduiding heeft betrekking op de viscositeit van de olie in verschillende temperatuurbereiken. viscositeit Viscositeit verwijst naar h

AdvertisementMotoroliën in verschillende gewichten of graden, en een van de meest voorkomende voertuigen consument 10W-40. Deze aanduiding heeft betrekking op de viscositeit van de olie in verschillende temperatuurbereiken.

viscositeit

Viscositeit verwijst naar hoe gemakkelijk een bepaalde vloeistof stroomt. Een vloeistof met een lage viscositeit vloeit gemakkelijk, terwijl een hoge viscositeit vloeistof weerstaat stromen.

viscositeit Grades

De Society for Automotive Engineers (SAE) is een systeem voor de waardering motorolie viscositeit ontwikkeld. De SAE viscositeit schaal loopt van 5 tot 50, met grotere getallen die hogere viscositeit. Bijvoorbeeld, SAE 10 motorolie is runnier dan SAE 20.

Effect van Temperatuur

Net als de meeste vloeistoffen, motorolie minder viskeuze als het opwarmt en wordt meer viskeuze wanneer het afkoelt. Hierdoor oliën met zware gewichten zoals SAE 50, worden meestal gebruikt in hete klimaten. Lage viscositeiten komen vaker voor in koude klimaten.

Multigrade olie

Motorolie cijfers die de letter "W" bevatten geven multigrade olie. Deze producten bevatten een lage viscositeit motorolie en verschillende polymeeradditieven. De toevoegsels weinig effect bij lage temperaturen, maar veroorzaken de olie te dun in warme omstandigheden langzamer dan normaal. Het nummer voor de "W" geeft aan kwaliteit van de olie bij 32 graden Fahrenheit en het aantal na de "W" geeft aan kwaliteit van de olie op 212 graden Fahrenheit.

10W-40

De aanduiding "10W-40" geeft een multigrade olie die richting het lage eind van de schaal SAE bij koud weer, maar aan het boveneinde in hete omstandigheden. 10W-40 olie is ook geschikt voor uiteenlopende weersomstandigheden.

Share This Post