Index / Gezondheid / Wat betekent het als een PSA bloedonderzoek wordt Laag?

Share This Post

Gezondheid

Wat betekent het als een PSA bloedonderzoek wordt Laag?

De PSA bloedtest scant het niveau van het prostaat-specifiek antilichaam. Hoge PSA niveaus zijn geassocieerd met de ontwikkeling van prostaatkanker, maar lage PSA niveaus kunnen ook een indicator van gezondheidsproblemen zijn. Cancer Risk Mannen die

AdvertisementDe PSA bloedtest scant het niveau van het prostaat-specifiek antilichaam. Hoge PSA niveaus zijn geassocieerd met de ontwikkeling van prostaatkanker, maar lage PSA niveaus kunnen ook een indicator van gezondheidsproblemen zijn.

Cancer Risk

Mannen die een PSA niveau onder 4 ng / ml (die gewoonlijk normaal wordt beschouwd, volgens de National Cancer Institute) hebben, blijken te zijn met het risico op het ontwikkelen van prostaatkanker binnen 20 tot 25 jaar, volgens de American Cancer Society.

Toename

Zeer kleine stijgingen in mannen met een lage PSA wordt ook beschouwd als een verhoogd risico op prostaatkanker wijzen volgens de urologische Institute van de Johns Hopkins medische instellingen.

Betekenis

Meer dan 15 procent van de mannen met een lage PSA-waarde kan worden gediagnosticeerd met prostaatkanker, volgens het National Cancer Institute.

Kenmerken

Het normale niveau van PSA is afhankelijk van leeftijd en geslacht, en lezingen variƫren tussen laboratoria, volgens de National Cancer Institute; Daarom kan een arts het beste helpen een individu te begrijpen wat zijn PSA niveau aangeeft.

overwegingen

Iemand die hormoontherapie ondergaat als deel van zijn behandeling van prostaatkanker een abnormaal lage PSA. Volgens het National Cancer Institute, kan het nodig zijn om te wachten gedurende een tijd na het stoppen een ware lezing zijn PSA krijgen.

Share This Post