Index / tech / Wat betekent Channel Mean op een versterker?

Share This Post

tech

Wat betekent Channel Mean op een versterker?

Een kanaal heeft betrekking op de door een versterker met input. Het aantal kanalen bepaalt het geluid je ervaart als luisteren naar de uitgang van de versterker. Bijvoorbeeld, twee-kanaals - of stereo - geluid is interessanter, complexer en realisti

AdvertisementEen kanaal heeft betrekking op de door een versterker met input. Het aantal kanalen bepaalt het geluid je ervaart als luisteren naar de uitgang van de versterker. Bijvoorbeeld, twee-kanaals - of stereo - geluid is interessanter, complexer en realistischer dan één-kanaal of mono.

Invoer

Je hoort in stereo, want je hebt twee oren oppakken van audio van overal om je heen. Om meerdere kanalen voor een versterker te maken, moet u deze audio van meerdere microfoons te voeden.

Bestedingen

In aanvulling op mono en stereo, quadrafonische, of vier-kanaals geluid werd populair in de jaren 1970. De extra kanalen pakte geluiden die zou hebben gehoord van achter wanneer een persoon zat in een concertzaal. Ditzelfde principe geldt voor de moderne home theater systemen, die het gevoel dat de kijker in het midden van de actie, omdat het geluid letterlijk omringt iedereen in de ruimte te geven.

uitrusting

Met extra input, moet u verbeterde apparatuur. Als u wilt uw home theater uit te breiden, moet u van plan bent voor multi-channel apparatuur.

Share This Post