Index / Gezondheid / Wat als een PSA-niveau 7?

Share This Post

Gezondheid

Wat als een PSA-niveau 7?

PSA of Prostate-Specific Antigen-is een soort eiwit geproduceerd in de prostaat. Volgens de American Cancer Society PSA wordt gevonden in sperma, maar kleine hoeveelheden kunnen ook in de mannelijke bloedbaan. In het algemeen hoe hoger uw PSA-niveau,

AdvertisementPSA of Prostate-Specific Antigen-is een soort eiwit geproduceerd in de prostaat. Volgens de American Cancer Society PSA wordt gevonden in sperma, maar kleine hoeveelheden kunnen ook in de mannelijke bloedbaan. In het algemeen hoe hoger uw PSA-niveau, hoe groter het risico op prostaatkanker.

levels

Volgens de American Cancer Society gezonde mannetjes niveaus onder 4 ng / ml (nanogram per milliliter) bloed. Een niveau van zeven zou zet je tussen de 4 en 10, waardoor u een 1 op 4 kans op prostaatkanker. Elk niveau boven de 10, geeft u een 50 procent kans.

andere Triggers

Aandoeningen zoals BPG (benigne prostaathyperplasie), een niet-kankerachtige zwelling van de prostaat, een infectie, ontsteking of natuurlijke veroudering kan ook PSA stijgt.

misvattingen

Sommige mannen met een PSA niveau onder vier kan ook prostaatkanker. Zo kunnen mannen met overgewicht een lage PSA niveau te handhaven, zelfs als ze kanker.

symptomen

Beginnende prostaatkanker geeft vaak geen tekenen. Geavanceerde vormen kan worden opgemerkt door impotentie, bloed in de urine, verlies van blaas of darm controle. Bone pijn kan ook gangbaar zijn.

aanbevelingen

PSA-tests zijn omstreden vooral omdat er zijn gevallen waarin ofwel vals-positieven en vals-negatieven negatieve invloed kan hebben op de patiƫnt. Natuurlijk is een vals negatief zou kunnen levensbedreigend zijn. Het is altijd belangrijk om te overleggen wanneer en als je een prostaat examen met uw arts nodig.

Share This Post