Index / Huis / Warmtepomp vs Air Conditioning

Share This Post

Huis

Warmtepomp vs Air Conditioning

Warmtepompen en airconditioners zijn twee verschillende apparaten voor het koelen van een huis. Beide machines werken op dezelfde wijze, hoewel een warmtepomp kan werken omgekeerd. Dit betekent dat een warmtepomp een huis kan verwarmen en afkoelen. D

AdvertisementWarmtepompen en airconditioners zijn twee verschillende apparaten voor het koelen van een huis. Beide machines werken op dezelfde wijze, hoewel een warmtepomp kan werken omgekeerd. Dit betekent dat een warmtepomp een huis kan verwarmen en afkoelen. De warmtepomp doet dit door op te treden als een airconditioner in de achteruit geschakeld.

misvattingen

Als je de gemiddelde persoon hoe een airconditioning unit koelt hun huis te vragen, zijn ze waarschijnlijk om u te vertellen dat het werkt door te drukken koude lucht in het huis. Dit is niet het hele verhaal. Wat er daadwerkelijk gebeurt is dat uw AC unit pompt warme lucht uit het huis. Dit betekent dat een andere gemeenschappelijke overtuiging is ook fout, het geloof dat een warmtepomp en een airconditioner zijn totaal verschillende machines. Ze zijn eigenlijk heel vergelijkbaar.

Hoe een Air Conditioner Works

Een airconditioner werkt door het overdragen van warmte van het huis naar het toestel, waar het wordt afgevoerd in de lucht. Om dit te doen, is Freon gepompt in een compressor. In de compressor, worden de moleculen van de freon dichter bij elkaar geschoven. Dit vastzetten van de moleculen waardoor de temperatuur van het gas samen met de druk toenemen.
De Freon wordt vervolgens geduwd in een condensor. Hier wordt het gas omgezet in een hogedruk vloeistof en het aanzienlijk gekoeld. Deze koele vloeistof in een verdamper in het huis, waar het moet warmte om zich te zetten terug in een gas om de cyclus opnieuw te beginnen. Het wordt deze warmte van het huis. Wanneer dit gebeurt, het huis afkoelt.

Het omkeren van de Process

Dus een airconditioner werkt door warmte aan de binnenzijde van een huis en dragen aan freon, die dan uit het huis beweegt de hitte. Dus, wat is er om ons te weerhouden het proces omkeren? Waarom warmte niet te nemen van de buitenkant en zet ze in het huis?
Dat is precies wat een warmtepomp doet, of liever gezegd kan doen. Zie, een warmtepomp kan functioneren net als een airconditioner in het warme weer. Wanneer het weer koud, de warmtepomp een klep hersteloperatie. Wanneer dit gebeurt, wordt de vloeibare freon weer omgezet in een gas buiten het huis. Omdat dit de omzetting is voltooid, trekt warmte uit de buitenlucht en brengt het in het huis.

Warmtepomp vs AC

Het kan zijn dat je het klimaat is warm genoeg dat je nooit een kachel nodig at all. In dit geval uiteraard alles wat je nodig hebt is een airconditioner. De meeste klimaten, echter koud genoeg dat je op zijn minst een kleine hobbel in de hitte maar wilt. Dit zijn de klimaten die warmtepompen echt schitteren in. In klimaten die minder dan matig zijn, moet u rekenen op een oven om voldoende warmte te leveren voor het huis.

Warmtepomp vs Furnace

Warmtepompen kunnen geen huis voldoende te verwarmen in extreem koude klimaten. In deze gevallen, een oven is de duidelijke weg te gaan. In gematigde klimaten dat genoeg voor een warmtepomp te hanteren zijn, de pomp voor betere verdeling van warmte op een veel grotere energie-efficiƫntie dan door een oven. Hoe u ervoor kiest om uw huis te verwarmen heeft een grote impact op uw energierekening en comfort niveau. Een gekwalificeerde verwarming en koeling bedrijf in staat zal zijn om u te adviseren over de voor- en nadelen van elke optie in uw klimaat.

Share This Post