Index / Huis / Wanneer werd Glass uitgevonden?

Share This Post

Huis

Wanneer werd Glass uitgevonden?

Glas is een natuurlijk voorkomende stof werd niet werkelijk door mensen bedacht. Er is geen specifieke datum aan te geven wanneer de mens te starten met, het werken met, of het maken van glas, zoals het gebruik van glas producten terug naar de prehis

Advertisement

Glas is een natuurlijk voorkomende stof werd niet werkelijk door mensen bedacht. Er is geen specifieke datum aan te geven wanneer de mens te starten met, het werken met, of het maken van glas, zoals het gebruik van glas producten terug naar de prehistorie stamt.

Natuurlijk Bestaande Glass

Wanneer bepaalde soorten gesteente smelten in extreme hitte, maar dan koel en re-stollen snel, wordt glas gemaakt. Dit gebeurt natuurlijk in gebieden zoals vulkanen, of op de schermen van blikseminslag.

Prehistorische Glass Gebruik

Hoewel er geen datum van glas uitvinding beschikbaar is, zijn er aanwijzingen dat de vroege mens gebruikt glas als wapens en snij-instrumenten. Dit glas is niet door de mens gemaakt, en werd vaak gebruikt door stammen van de vroege mannen die in de buurt van vulkanen.

De 'ontdekking' van Glass

De historicus Plinius schreef dat glas per ongeluk werd ontdekt (en voor het eerst gemaakt door mannen) in Syrië in het jaar 5000 voor Christus. Hij schreef ook dat handelaren de uitvinder van de eerste glas per ongeluk, door het smelten van de rotsen waarop zij waren koken.

Man-made Glaswerk

De eerste kunstmatige glazen voorwerpen worden verondersteld glasparels, die verruild ongeveer 3500 voor Christus. Deze glazen kralen zijn gevonden in Egypte en Mesopotamische ruïnes.

geavanceerde Glaswerk

De eerste holle glaswerk, zoals vazen, wordt gedacht aan dateren uit ongeveer 1500 voor Christus. Holle glaswerk bloeide in deze timeperiod in verschillende culturele centra van de oude wereld, met inbegrip van Griekenland, Egypte en China.

Share This Post