Index / Tuin / Wanneer moet u Stekken voor vermeerdering

Share This Post

Tuin

Wanneer moet u Stekken voor vermeerdering

Veel landschap en kamerplanten worden gepropageerd door het nemen van zachthout, semi-hardhout, hardhout of kruidachtige stekken, alle goedkope methoden van het creëren van een nieuwe fabriek van een oudere, volwassen plant. Terwijl het propageren va

AdvertisementVeel landschap en kamerplanten worden gepropageerd door het nemen van zachthout, semi-hardhout, hardhout of kruidachtige stekken, alle goedkope methoden van het creëren van een nieuwe fabriek van een oudere, volwassen plant. Terwijl het propageren van planten door stekken is niet moeilijk, is de sleutel weten wanneer te stekken te nemen, en het begrijpen van het verschil tussen elk type snijden. Sommige planten worden vermeerderd door meer dan één soort snijden.

Naaldhout Stekken

Zomerstek, uit krachtige nieuwe groei in de lente, worden gebruikt om een ​​verscheidenheid van houtachtige planten, zoals arborvitae, viburnum, camellia en forsythia propageren. Naaldhout stekken, genomen uit sappige jonge stengels, zijn nog steeds flexibel genoeg om te breken met een klik wanneer de stam is gebogen. Neem naaldhout stekken in het begin van de dag waarop de stengels zijn goed gehydrateerd. Twee of drie dagen na een neerslag is een ideale tijd.

Semi-stekjes

Gardeners nemen semi-stekjes uit stek die afkomstig zijn van de groei van het lopende jaar, maar zijn meer volwassen dan naaldhout stekken. De stengels zijn vrij hard, maar nog steeds een beetje flexibel. De bladeren zijn volgroeid. Genomen tussen half juli en de eerste harde vorst in de herfst, semi-stekjes zijn nuttig voor het vermeerderen van crabapple, gardenia, bloeiende kers, bloeiende kweepeer, vlinderstruik en Spirea.

stekjes

Stekjes zijn afkomstig uit volwassen stengels als de plant is slapende - tussen de late herfst en het vroege voorjaar. De stengels zijn hard en zal niet buigen, en geen bladeren of knoppen zijn evident. Het nemen van stekjes is een effectieve manier van voortplanten bladverliezende heesters zoals druif, klimop, Abelia of Photinia. Stekjes worden ook gebruikt om een ​​groot aantal evergreens, met inbegrip van jeneverbes, den, spar en ceder propageren.

kruidachtige Stekken

Kruidachtige stekken worden genomen van niet-houtachtige planten, zoals dahlia, begonia, impatiens, chrysant, geranium en coleus. Kruidachtige stekken worden ook gebruikt om kamerplanten, waaronder Chinees evergreen, Kerstmis cactus, Dracaena, Philodendron, rubber planten en hoya propageren. Kruidachtige stekken, ook wel "slips," zijn afkomstig van scheuten elk moment de plant in actieve groei in de lente, zomer of herfst.

Share This Post