Index / Eten drinken / Waarom zijn Steaks Tough?

Share This Post

Eten drinken

Waarom zijn Steaks Tough?

Er zijn verschillende redenen waarom een ​​biefstuk taai zou kunnen zijn, zelfs als u een cut dat is meestal teder, net als top lendenen gekocht. Je kunt niet zeggen door te kijken naar het vlees als het is moeilijk, en zelfs als het bevat veel marme

AdvertisementEr zijn verschillende redenen waarom een ​​biefstuk taai zou kunnen zijn, zelfs als u een cut dat is meestal teder, net als top lendenen gekocht. Je kunt niet zeggen door te kijken naar het vlees als het is moeilijk, en zelfs als het bevat veel marmering (vet), dat is geen garantie voor tederheid.

Leeftijd

Een oudere dieren leidt niet altijd tot zware steaks. Maar als het actief was tijdens de levensduur, zal de uitoefening van het vlees taaier maken. Ook oudere dieren meer collageen, die moeilijker kan zijn om op te lossen tijdens het koken en tot een taaie biefstuk.

Spanning

De stress van een dier voelt vóór het slachten is een belangrijke factor in vlees taaiheid. Een sturen die op een humane manier is behandeld tijdens het afslachten proces levert vlees dat is malser dan een hert dat werd gejaagd en doodgeschoten.

Vitamine D

Dieren worden vaak geïnjecteerd met of gevoed vitamine D enkele dagen voordat ze worden gedood omdat het helpt enzymen in het vlees te eten weg bij spiervezels als de biefstuk is dat na het slachten van middelbare leeftijd. Een gebrek aan vitamine D kan steak moeilijker te maken.

species

soorten van het dier speelt een rol in steak taaiheid ook. Bijvoorbeeld, volgens Natural Hub, studies gevonden dat wanneer piëmontees werden gekruist met de Angus ras, het nageslacht had mals vlees. Maar toen Nellores stieren werden gefokt met Piemontese koeien, die nakomelingen hadden taaier vlees.

Share This Post