Index / Huis / Waarom worden mijn lichten dimmen Wanneer de Neighbor's Air Conditioner Goes On?

Share This Post

Huis

Waarom worden mijn lichten dimmen Wanneer de Neighbor's Air Conditioner Goes On?

Airconditioning systemen maken gebruik van een elektromotor om de compressor in de airconditioning en een elektrische ventilator met lucht circuleren. Elektromotoren zijn inductieve elektrische ladingen, en eisen vaak meer vermogen bij het opstarten

AdvertisementAirconditioning systemen maken gebruik van een elektromotor om de compressor in de airconditioning en een elektrische ventilator met lucht circuleren. Elektromotoren zijn inductieve elektrische ladingen, en eisen vaak meer vermogen bij het opstarten dan tijdens het hardlopen. Het kan logisch dat de lichten in uw huis een beetje dimmen wanneer uw airconditioner gaat branden lijken; echter, kan het lijken uit soorten als de lichten gedimd wanneer je buurman airconditioner wordt ingeschakeld.

Airconditioners vereisen Extra Power bij opstarten

Een elektrische motor in een airconditioner vereist meer energie om te gaan draaien dan om verder te gaan draaien. Wanneer een elektrische motor wordt ingeschakeld, wordt de elektromotorische kracht die door de motor spoel tegen de spanningsverandering dat de kracht gecreëerd; Dit verschijnsel wordt een "back EMF." A motor die een last rijden heeft - zoals compressormotor draaien van de compressor piston - een kleinere EMK ervaren dan onbelaste motor. en daarmee ook meer vermogen - - omdat het effect van een EMK aanhoudt, zal een motor meer elektrische stroom nodig tijdens het opstarten dan continu gebruik.

Waarom een ​​Air Conditioner Veroorzaakt Lights Dim

Een airconditioner die een gemeenschappelijk stroomkring deelt met een lamp kan de lamp merkbaar gedimd wanneer de airconditioner opstart veroorzaken. Aangezien de motoren in een airconditioner meer vermogen op te starten dan om draaiende te houden vereisen, kan de airconditioner de macht om "sag" voor andere apparaten te delen dat circuit veroorzaken. Deze macht sag kan komen in de vorm van verminderde spanning of stroom naar andere apparaten te delen dat circuit. Een onder-voltage of onder-de huidige toestand kan leiden tot een elektrische lamp te dimmen te gaan of geheel uit te gaan.

Meerdere woningen kunnen delen One Transformer

Veel elektrische transformatoren zijn ontworpen om honderden ampère van elektrische stroom te leveren tegen een bepaalde spanning. Aangezien een eengezinswoning slechts 100-amp of 200-amp elektrische voeding, kan het nodig twee of meer woningen kunnen worden aangesloten op een transformator.

Shared Stroombronnen

Wanneer twee of meer elektrische inrichtingen via een enkele energiebron, het stroomverbruik op deze stroombron is gelijk aan de som van het vermogen dat wordt getrokken door elk afzonderlijk apparaat. Ook wanneer twee woningen één transformator delen, de totale stroom die de transformator gelijk aan de som van het vermogen dat wordt getrokken door elk huis. Als een huis tijdelijk trekt meer macht dan de andere - zoals bij een airconditioner opstartfase - kan het tweede huis een vermogen sag en dimmen of flikkerend licht ervaren.

Share This Post