Index / Hobby's, Games & Toys / Waarom is de bultrug een bedreigde diersoort?

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Waarom is de bultrug een bedreigde diersoort?

De bultrug werd uitgeroepen tot een bedreigde diersoort in 1966 en beschermende status die door de Internationale Walvisvaart Commissie. Identificatie Elke bultrug kan worden geïdentificeerd door zijn vinnen en staartvinnen als andere walvissoorten z

Advertisement

De bultrug werd uitgeroepen tot een bedreigde diersoort in 1966 en beschermende status die door de Internationale Walvisvaart Commissie.

Identificatie

Elke bultrug kan worden geïdentificeerd door zijn vinnen en staartvinnen als andere walvissoorten zijn verschillend.

Kenmerken

Volwassen mannelijke bultruggen zijn tussen de 40 en 48 voet lang. Vrouwtjes zijn iets langer, gemiddeld tussen de 45-50 voeten. Volwassen bultruggen wegen tussen de 25-40 ton en eet een en een halve ton krill per dag. Krill zijn kleine schaaldieren vergelijkbaar met garnalen.

Tijdsspanne

Vrouwelijke bultruggen bevallen van baby's die zijn 10 tot 15 voet lang bij de geboorte en weegt ongeveer 2000 pond, een ton. Het vrouwtje zwanger is voor 12 maanden en dan verpleegkundigen haar kalf voor een ander jaar. Ze kan bevallen van een baby kalf ongeveer eens per drie jaar.

Aardrijkskunde

Bultruggen zijn te vinden in alle oceanen van de aarde. Met uitzondering van een groep van bultrug walvissen die in de Arabische Zee wonen, deze walvissen volgt een jaarlijkse migratie. Ze gaan naar de koelere gematigde en polaire oceanen te voeden in de zomer en vervolgens zwemmen ten zuiden van de tropische zeeën om te paren en geboorte te geven aan hun kalveren in de winter.

Preventie / Solution

Het werd illegaal om bultruggen te jagen in 1966. De meeste landen gerespecteerd dit verbod op de jacht, met uitzondering van de Sovjet-Unie, die niet zijn jacht had stoppen tot de jaren 1970.

Waarschuwing

De jacht is niet de enige reden dat de bultrug in gevaar wordt gebracht. De vernietiging van hun leefgebied draagt ​​ook bij tot het verdwijnen van deze dieren. Bijvoorbeeld, bultrugwalvissen migreren van Mexico, Hawaii en Japan naar Glacier Bay Alaska's te voeden met krill in de zomer. Deze baai ontvangt afvoer van het water dat stromen door de Tongass Woud. Zolang het een beschermde wildernis gebied, de baai was veilig. Echter, sinds 2003, toen de Healthy Forests Initiative opende 9 miljoen acres van dit bos te kappen, de baai wordt bedreigd door runoff dat sediment en nitraten bevat van de houtkap. Dit heeft het potentieel om de krill doden.

Grootte

Alleen tussen de 30.000 en 40.000 bultrugwalvissen blijven in de wereld. Dit is ongeveer een derde van het aantal walvissen die oorspronkelijk de zeven zeeën zwierf. Het is belangrijk om bultruggen te beschermen.

Share This Post