Index / Sport en fitness / Waarom heb Zalm zwemt stroomopwaarts om te paaien?

Share This Post

Sport en fitness

Waarom heb Zalm zwemt stroomopwaarts om te paaien?

Zalm is een van de weinige levensmiddelen nog steeds gevangen in het wild voor algemeen gebruik in de Verenigde Staten. Als zodanig, hun reproductie is van groot belang en het belang van de vissers die op hen rekenen. Leren hoe en waarom zalm spawn i

AdvertisementZalm is een van de weinige levensmiddelen nog steeds gevangen in het wild voor algemeen gebruik in de Verenigde Staten. Als zodanig, hun reproductie is van groot belang en het belang van de vissers die op hen rekenen. Leren hoe en waarom zalm spawn is gunstig voor zowel de vissers en milieuactivisten.

Voordelen van Upstream Spawning

Volwassen zalmen leven hun leven in de diepten van de Stille Oceaan. Terwijl ze eieren en baby's, maar ze vertrouwen op het ondiepe water van de beken en rivieren om de veiligheid en voedsel te voorzien. Zalm zwemt stroomopwaarts om terug te keren naar de plaats waar ze herinner me dat uitgebroed toevlucht. Zalm met succes paaien, luik en wonen in het ondiepe water van rivierbeddingen en beken als gevolg van de geschikte omgeving. De rotsachtige stroom vloer ligt dicht bij de oppervlakte van het water. Er, de eieren zijn in staat om uit te komen zonder drijvende off of worden verwijderd door zware tij gewassen. De stroom biedt rijke voedselbronnen zodra de eieren jonge vissen zijn geworden. De scholen te voorkomen dat ook vele roofdieren van de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de hulpeloze kleine vis.

Aanpassingen aan de Spawning

Omdat zalm zwemt stroomopwaarts om te paaien, wordt het aantal mannen beschikbaar diep gecondenseerd in vergelijking met de open oceaan. Man zalm groeien verslaafd snuiten, helderder in kleur en ondergaan andere fysiologische veranderd om zich meer seksueel wenselijk om vrienden te maken. Vrouwelijke zalm beurt iets aan de ene kant en gebruiken hun staart om een ​​depressie om een ​​nest in te creëren. Na het nest klaar is, de vrouwtjes doen een het koppelen ritueel om mannetjes te trekken om te concurreren met de vers gelegde eieren te bevruchten.

Levensduur

Wanneer eieren worden gelegd in hun gravel nesten, ze zijn rood, oranje of roze bollen. Zij blijven in hun doorzichtige schelpen voor maximaal drie maanden. Na het uitkomen, zal de baby's, nu genaamd alevin, blijven in de veiligheid van het nest, de consumptie van de rest van het eigeel voor een andere maand. Aan het einde van hun tijd in het nest, de kleine zalm bak, het verlaten van het nest om hun weg stroomafwaarts te maken. Enkele maanden van het zijn een kleine bak levert een jonge vis genaamd een Parr, die nog steeds in de beken en rivieren zal leven voor maximaal drie jaar voordat ooit op weg naar de oceaan. Juvenile zalm, genaamd smolt, nu beginnen om te zwemmen in de scholen. Ze langzaam aan te passen aan zout water als ze de rand in de richting van de oceaan. Zodra zalm volwassen worden, de vis te brengen tot vier jaar vrij te zwemmen in de oceaan. De vis ontwikkelen specifieke en unieke soorten markeringen. Na hun levendige volwassenheid, zalm zijn klaar om te paaien.

spawning Adult

Zalm herinner me de geur van de stroom ze zijn geboren. Na het bereiken van hun geboorte rivieren en beken, de volwassen zalm opnieuw aan te passen aan de vers water en beginnen hun upstream reis naar hun geboorte stream. Meestal gewend aan het drinken van zout water en gebruik maken van hun zout klieren, een keer terug te keren naar zalm zoetwater neiging om te zwellen, dwingt hen om grote hoeveelheden urine te creëren. Hun magen worden uitgehongerd en ze stoppen met het voeden, leeft alleen in de winkels van vet. Deze leegte laat meer ruimte voor sperma of eieren. Man zalm aankomen eerste en beginnen om het spel uit te territoria. Wanneer de vrouwelijke zalm komen de spawning proces begint. Vrouwelijke zalm vrijlating tussen twee en tien duizend grootte van een erwt oranje eieren. Man zalm vrijlating witte hom met miljoenen zaadcellen. De volwassen vissen sterven binnen een paar weken van het paaien.

Share This Post