Index / Relaties & Family / Waarom heb ik voel me schuldig voor geen enkele reden?

Share This Post

Relaties & Family

Waarom heb ik voel me schuldig voor geen enkele reden?

Depressie is een complexe ziekte die meestal manifesteert meerdere symptomen, waarvan er een onverklaarbare schuldig zijn. Dit kan worden veroorzaakt door een significante verandering in het leven van de omstandigheden, een persoonlijk verlies, recen

AdvertisementDepressie is een complexe ziekte die meestal manifesteert meerdere symptomen, waarvan er een onverklaarbare schuldig zijn. Dit kan worden veroorzaakt door een significante verandering in het leven van de omstandigheden, een persoonlijk verlies, recente traumatische gebeurtenis of trauma uit het verleden of misbruik. Als je schuldgevoelens te hebben en denkt dat u kan lijden aan depressie, kan de behandeling van een therapeut brengt hoop en genezing.

Verandering in levensomstandigheden

Symptomen van depressie, met inbegrip van schuld, kan het resultaat van een verandering in het leven omstandigheden. Dit kan het geval zijn, zelfs als je niet beseffen waarom je schuldig voelt. Bijvoorbeeld, als u onlangs uw familie zijn verhuisd, eindigde een lange vriendschap, plaatste een ouder in een verpleeghuis, is betrokken bij rechtszaken of doorstaan ​​problemen op het werk, schuld kan een van uw emotionele reacties zijn.

persoonlijk verlies

Gecompliceerde rouw is de term voor het verdriet dat zelf niet is opgelost met de tijd of levert ondraaglijke emotionele pijn die moeten worden behandeld met therapie en medicatie. Persoonlijke verliezen kan de dood van een geliefde omvatten, steeds met een handicap, het verliezen van een baan of een huis. Als je een dergelijk verlies hebben geleden, kunt u de schuld te geven zich voor het niet genoeg hebben gedaan, of dat u misschien bang zijn dat je een last voor anderen zijn geworden. In beide gevallen kunt u het gewicht van schuld te voelen.

recente Trauma

Depressie kan worden veroorzaakt door trauma. Voorbeelden hiervan kunnen onder meer ongelukken, ziekte, mishandeling, betrokken zijn bij militaire strijd, het lijden van een gewelddadige aanval (zoals verkrachting of thuis invasie,) getroffen door een natuurramp of leven door een periode van geweld tegen de eigen natie of cultuur. Elk van deze emotionele trauma's kunnen zich manifesteren door schuld. Soldaten hebben vaak last van schuldgevoelens na thuiskomst uit de oorlog, en de overlevenden van een ongeval kan schuldig voor het leven terwijl anderen stierven voelen.

Trauma uit het verleden of misbruik

Degenen die het slachtoffer zijn van een trauma of misbruik in het verleden, zoals de overlevenden van de kindertijd seksueel misbruik of verwaarlozing waren, kan een last van schuld te dragen in de adolescentie en volwassenheid. Deze schuld kan worden geactiveerd door gebeurtenissen die emotioneel trauma uit het verleden na te bootsen. Zo kan een vrouw die het slachtoffer van haar echtgenoot schuldgevoelens als gevolg van de kindertijd seksueel misbruik ervaren. Major leven overgangen kan ook leiden tot de hernieuwde opkomst van de kindertijd gevoelens van schuld en hulpeloosheid.

Share This Post