Index / Fashion, Style & Personal Care / Waar komt Turquoise vandaan?

Share This Post

Fashion, Style & Personal Care

Waar komt Turquoise vandaan?

Turquoise is een van de oudste bekende edelstenen. In de oudheid was het een belangrijke steen gebruikt in vele culturen over de hele wereld. Het woord turquoise komt uit een van twee bronnen. De eerste bron is het Franse woord, Turquie, wat betekent

AdvertisementTurquoise is een van de oudste bekende edelstenen. In de oudheid was het een belangrijke steen gebruikt in vele culturen over de hele wereld. Het woord turquoise komt uit een van twee bronnen. De eerste bron is het Franse woord, Turquie, wat betekent dat Turkije sinds deze locatie op de handelsroute tussen Perziƫ en Europa zat. Vandaag de dag wordt turquoise voornamelijk gebruikt in sieraden en ruwe stenen.

Origins

Turquoise is gemakkelijk te herkennen. De edelsteen zelf is een helder blauw, dicht bij de kleur van het ei van Robin. Alleen te vinden in de buurt van koper deposito's, is turquoise gemaakt in de rotsen met aluminium ionen. Zodra het water wordt ingebracht in de basisrots een reactie plaats en de turquoise steen gevormd. Het is vanwege deze chemische reacties die vaak turkoois heeft koper of aluminium aderen gehele steen.

locaties

De oudste vermeldingen van de stenen komen uit oude Egyptenaren, die ongeveer 8000 jaar geleden begon de mijnbouw de edelstenen. Het Perzische rijk, nu het huidige Iran, gedolven turkoois. Perzische turquoise werd bekend dat het een lange tijd om de top van de gedolven turquoise zijn. Inheemse stammen in het zuidwesten van de Verenigde Staten en Mexico ook gevonden en gedolven deze steen om te gebruiken in sieraden en decoratie. Vandaag is er een meerderheid van de turquoise wordt gedolven in het zuidwesten van de VS en Iran.

Betekenissen en toepassingen

Turquoise is al lang bekend als een heilige steen door vele culturen. Inheemse Amerikanen in het zuidwesten van de Verenigde Staten geloofden deze steen was een geschenk van de goden. Terwijl de mensen vandaag de dag nog steeds geloven in de energie van de turquoise, wordt de steen in het algemeen nu gebruikt voor juwelen en decoratieve versieringen en decoratie.

Share This Post