Index / Onderwijs / Waar komt Kyanite vandaan?

Share This Post

Onderwijs

Waar komt Kyanite vandaan?

Kyanite is een polymorf aluminiumsilicaat. Er zijn twee andere mineralen met dezelfde samenstelling, andalusiet en sillimaniet. Die minerale gevormd is afhankelijk van de temperatuur en druk ten tijde van de formatie; kyaniet wordt gewoonlijk gevormd

Advertisement

Kyanite is een polymorf aluminiumsilicaat. Er zijn twee andere mineralen met dezelfde samenstelling, andalusiet en sillimaniet. Die minerale gevormd is afhankelijk van de temperatuur en druk ten tijde van de formatie; kyaniet wordt gewoonlijk gevormd bij de hoogste temperatuur en drukken.

Uiterlijk

De naam kyanite is afkomstig van het Griekse woord Kyanos, wat betekent "blauw." Het kan worden gevonden in een opvallende blauwe kleur, maar ook kan grijs, wit of groen, en zeer zelden, zwart zijn. Het heeft de bijzondere eigenschap van het combineren variërende hardheden in hetzelfde kristal. Versleten manier heeft een hardheid van 4,5 en bij 90 graden hieruit een hardheid van 6,5.Geschiedenis

Enkele van de vroegste exemplaren van kyanite werden gevonden in Zwitserland, en in eerste instantie werd gedacht dat saffier, nadat een fout is gemaakt door de Franse mineraloog Saussure. Vroege geschiedenis kyaniet is bekend om zijn hoge temperatuurstabiliteit en werd gezocht voor de vervaardiging van bougies en als vuurvaste vroeger ovens lijn begin WW1.

grootste bron

'S werelds grootste producent van kyanite veruit de Verenigde Staten. Het kan worden gevonden in een aantal staten, waaronder Californië, Georgia, Nevada, Virginia en North en South Carolina. Amerikaanse productie van kyaniet is dan die van de rest van de wereld samen.

International Bronnen van Kyanite

Na de VS, zijn er een aantal belangrijke producenten van kyaniet wereldwijd. India, Brazilië, China en Australië zijn de belangrijkste andere bronnen, maar geringe hoeveelheden zijn te vinden in veel andere landen, hoewel meestal in de andere minerale vorm van andalusiet.

Niet-industriële toepassingen

Hoewel kyaniet meestal gebruikt voor industriële doeleinden, het kan ook een aantal zeer mooie sieraden te produceren wanneer dit wordt geconstateerd in zijn blauwe vorm. De New Age beweging zet bijzonder belang aan kyanite als het hebben kalmerende effecten.

Share This Post