Index / Eten drinken / Waar komt Gnocchi vandaan?

Share This Post

Eten drinken

Waar komt Gnocchi vandaan?

Gnocchi is de naam voor een dikke, zachte, kleine bol, dat is een traditioneel gerecht in Italiaanse gerechten. Het kan worden gemaakt van verschillende ingrediënten, maar het meest traditioneel bestaat uit pap-achtige deeg die wordt gesneden in klei

AdvertisementGnocchi is de naam voor een dikke, zachte, kleine bol, dat is een traditioneel gerecht in Italiaanse gerechten. Het kan worden gemaakt van verschillende ingrediënten, maar het meest traditioneel bestaat uit pap-achtige deeg die wordt gesneden in kleine stukjes en vervolgens gekookt. Het wordt geserveerd als zowel een bijgerecht en als een hoofdmaaltijd. De oorsprong van gnocchi zijn waarschijnlijk Midden-Oosten, hoewel het populair werd gemaakt in Italië.

Aardrijkskunde

Gnocchi was oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, maar is nu het meest geassocieerd met Italië, want het was daar dat gnocchi groeide uit tot wat het nu is en waar alle verschillende rassen van het gerecht werden gecreëerd. Gnocchi wordt gegeten waar Italiaans eten is populair, dat is in de meeste westerse landen en culturen. In Zuid-Amerika, Italiaanse immigranten maakte gnocchi een belangrijk voedselgewas in landen zoals Argentinië, Chili en Paraguay.

Geschiedenis

Tijdens de oudheid, wordt gnocchi dacht te hebben ontwikkeld in het Midden-Oosten. Toen de Romeinen begonnen om de omgeving te verkennen, namen ze terug met hen het recept voor gnocchi samen met vele andere dingen toe te passen op hun eigen cultuur. Zo werd met zich meebrachten toen ze begonnen aan de Europese land te vestigen, met name in Italië. Hier, gnocchi sterkst geworteld zelf. Verschillende regio's begonnen hun eigen vorm van de schotel uit te vinden, en vervolgens laten kennismaken met andere buurlanden. Als Italianen door middel voornamelijk uit Argentinië en Noord-Amerika naar Zuid-Amerika emigreerde, het recept voor gnocchi ging met hen. Vandaag de dag, het is populair waar Italiaans eten wordt geserveerd.

types

Er zijn verschillende soorten gnocchi regionale of hebben een oorsprong in een bepaald deel van Italië. Sardinië, een eiland voor de kust van Italië, is de thuisbasis van gnocchi dat het meest lijkt op dat die werd gemaakt in de Romeinse tijd. Het is gemaakt van pap-achtige deeg gemengd met eieren. Het gebruik van aardappelen gnocchi te maken voor het eerst begonnen in de 16e eeuw in heel Italië, toen aardappelen, waar voor het eerst in Europa geïntroduceerd. Een van de meest unieke soorten gnocchi gemaakt van broodkruimels, die begon in Friuli, Italië.

Identificatie

Maakt niet uit waar gnocchi vandaan komt of wat het is gemaakt van, het gerecht ziet er altijd hetzelfde. De gnocchi heeft een pafferig uiterlijk dat wordt gesneden in kleine stukjes en gerold in ballen, of gewoon rond een beetje. Ze zeer licht van kleur, waarbij een beige of beige uiterlijk. Bepaalde gnocchi kan iets donkerder dan andere, maar de basiskleur is hetzelfde. Gnocchi gerechten worden geserveerd vrij klein, omdat ze vullen en uit te breiden wanneer gegeten.

expert Insight

Terwijl gnocchi wordt meestal aangeduid als een Italiaanse schotel met voornamelijk Italiaanse afkomst, is het belangrijk om het belang van de schotel in andere landen, met name in Argentinië, Paraguay en Uruguay kennen. Deze landen hadden een hoog percentage van Italiaanse immigranten in het begin van de 20e eeuw, die gnocchi gerechten brachten samen met hen. Gnocchi werd hier zo populair dat een soort van vakantie werd opgericht in zijn eer. Dit is een maandelijkse "vakantie", dat plaatsvindt op de 29e dag van elke maand, en het heet "Noquis del 29" of "Gnocchi van de 29e."

Share This Post