Index / Hobby's, Games & Toys / Waar komt de inkt vandaan?

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Waar komt de inkt vandaan?

Inkt, zoals verf, vervaardigd uit een verscheidenheid van verschillende ingrediënten, afhankelijk van wat het zal worden gebruikt. Het komt in allerlei kleuren en kan permanent of wasbaar. Er zijn ook een aantal milieu-overwegingen met betrekking tot

Advertisement

Inkt, zoals verf, vervaardigd uit een verscheidenheid van verschillende ingrediënten, afhankelijk van wat het zal worden gebruikt. Het komt in allerlei kleuren en kan permanent of wasbaar. Er zijn ook een aantal milieu-overwegingen met betrekking tot inkt. Dus, terwijl alle inkt uit een fabriek van een soort komt, hoe belangrijker vraag over waar inkt afkomstig uit kan zijn wanneer het zal eindigen.

Grootte

Elk jaar 250.000 ton inkt gebruikt in de Verenigde Staten. Omdat de 1994 Vegetable inktkleuren Act werd aangenomen door het Congres, 22 procent van de inkt gebruikt in de Verenigde Staten komt uit sojaolie. Deze wet is een poging om het gebruik van giftige oplosmiddelen bij de vervaardiging van inkt te verminderen. Het werd doorgegeven aan een milieudoelstelling te bevorderen.

types

Inkt kan teweeg worden gedacht in twee categorieën: conventionele inkt voor toepassing bij pennen, bijvoorbeeld; en digitale inkt. Beide soorten inkt beginnen met een basis waarin kleurstoffen, ingrediënten die bepalen hoe het droogt of hoe snel het stroomt, en andere additieven gemengd. Zowel conventionele als digitale inkt kan worden gemaakt met waterbasis. Beide types kunnen ook worden gemaakt met een oplosmiddelbasis. Ten slotte kunnen beide types worden gemaakt met behulp van een ultra-violet genezen basis.

Kenmerken

Olie gebaseerde inkten worden niet gebruikt voor het digitaal printen, alleen voor conventionele gebruik. De soja-industrie lobbyde moeilijk te krijgen inkt fabrikanten om op basis van soja recepten te ontwikkelen voor inkt. Ze zijn zo succesvol dat soja-inkt is nu goed voor een vijfde van de Amerikaanse inkt marktaandeel geweest. Aardolie gebaseerde inkt wordt ook veel gebruikt in inkt productie. De hele grafische industrie eigenlijk groeide rond 1460, nadat werd ontdekt dat verwarmd lijnolie maakte een stabiele basis voor inkt. Dit is de olie die Gutenberg gebruikte om zijn vroegste Bijbels te drukken.

Functie

Ultraviolette geharde grondslagen voor inkt kan worden gebruikt in zowel conventionele inkt of digitale inkt. Dit soort inkt werkt het beste op films of plastic oppervlakken. UV-inkten niet aan de lucht drogen, net als andere inkten. In plaats daarvan, produceren ze een dikke, flexibele inkt die, zoals plastic, blijft waar ervan wordt gemaakt. Water gebaseerde inkt kan niet worden geprint of schrijven op film helemaal.

expert Insight

Solvent inkten zijn de beste om te gebruiken als u afdrukt op een niet-absorberend oppervlak, zoals een wit bord. Wet-erase pennen en droog-erase pennen hebben inkt op basis van oplosmiddelen. Toen hun etiketten aan te geven dat zij voldoen aan ASTM D-4236, ze zijn veilig genoeg voor kinderen om te gebruiken. Als echter het oplosmiddel basis van de inkt is zeer giftig, zal het etiket van de pen een specifieke waarschuwing moeten bevatten.

Share This Post