Index / Hobby's, Games & Toys / Waar kan Speksteen worden gevonden?

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Waar kan Speksteen worden gevonden?

Speksteen, ook wel bekend als steatiet, kan worden gevonden over de hele wereld. Een groot deel van de speksteen gezien deze dagen komt uit Brazilië, China of India. Aanzienlijke afzettingen bestaan ​​ook in Australië en Canada, maar ook in Engeland,

Advertisement

Speksteen, ook wel bekend als steatiet, kan worden gevonden over de hele wereld. Een groot deel van de speksteen gezien deze dagen komt uit Brazilië, China of India. Aanzienlijke afzettingen bestaan ​​ook in Australië en Canada, maar ook in Engeland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Duitsland en de Verenigde Staten. Stenen uit verschillende landen hebben verschillende eigenschappen, maar allen zijn geologisch stabiel, solide en niet aangetast door vocht, dus voorwerpen gesneden uit speksteen laatst een zeer lange tijd.

Verenigde Staten

Speksteen gravures zijn gevonden op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten, zowel als kunstwerken en gebruiksvoorwerpen. Door zijn unieke eigenschappen voor het houden van warmte, is speksteen is gebruikt door vele culturen voor het koken van potten, gebruiksvoorwerpen en leidingen. Speksteen artefacten gevonden in grote hoeveelheden in Wyoming en Washington (en British Columbia in Canada). Steengroeven in Pennsylvania en Massachusetts worden beschouwd als de meest waarschijnlijke bron voor speksteen artefacten gevonden aan de oostkust van de Verenigde Staten.

Hedendaagse toepassingen van speksteen zijn vaak in industriële en technische ruimten. Hoewel het enige op de hardheid schaal, tegen 10 voor diamant is nog vrij moeilijk combineert zachtheid stevigheid. Het wordt gebruikt in de bouw als een isolator en ervaart een opwekking als materiaal voor werkbladen. De natuurlijke eigenschappen te verbeteren het nut ervan in de keuken, die duurzaam, veerkrachtig tegen hitte, krassen en stoten. Het is natuurlijk vlekbestendig omdat het chemisch inert en dus ongevoelig voor zowel basen en zuren.

Europa

De Romeinen gebruikten speksteen gevonden in de buurt van het Comomeer te dakpannen en afvoeren evenals servies en kookpotten mode. In het oude Griekenland, de eilanden Naxos en Siphnos waren beiden bekend om de productie van prachtig gesneden voorwerpen uit de zachte steen, waaronder stenen zeehonden. Kleine iconen en kruisen van speksteen zijn versierd kerken in Bulgarije en Saloniki. Vikingen gebruikt speksteen als warmte reflectoren, een praktijk die tot op de dag in Noord-Europa, waar de houtkachels zijn gebouwd met blokken van speksteen, die verzamelt en langzaam releases de hitte van het vuur.

Het Nabije Oosten en Afrika

kralen, amuletten, mestkevers, kleine beeldhouwwerken, cylinderzegels, vazen, schalen en andere gebruiksvoorwerpen: de Indus Vallei heeft een schat aan speksteen houtsnijwerk geproduceerd. Archeologen hebben ook gevonden duizenden speksteen figuren en fragmenten in Igbomina, Nigeria.

Azië

Al duizenden jaren speksteen is gebruikt in Azië voor de creatie van kunstwerken en kookgerei, borden, vazen, theepotten of dozen. Enkele van de meest prachtige kleuren zijn te vinden in de Aziatische speksteen waaronder niet alleen wit, zwart en grijs, maar ook diep paars, roze en verschillende tinten groen.

Brazilië

Braziliaans speksteen heeft vaak warme kruidige kleuren: geel-goud, caramel, bruin, geel-groen en groen. Veel van de grootste steengroeven zijn momenteel te vinden in Brazilië, waar grote platen kunnen worden ontgonnen voor meerdere doeleinden, met inbegrip van gootsteen bekkens en werkbladen. Eeuwenlang hebben de Braziliaanse koks een ononderbroken traditie van het gebruik van speksteen voor kookpotten gehandhaafd. Ze kunnen direct boven een vlam of in een oven worden gebruikt, warmte gelijkmatig houden voedsel warm (of koud als eerst gekoeld) voor een zeer lange tijd.

Share This Post