Index / Cars / Waar is de Crank Sensor op mijn 2000 S10 V6?

Share This Post

Cars

Waar is de Crank Sensor op mijn 2000 S10 V6?

Chevrolet haar eerste zelf vervaardigde compacte pick-up, de S10, in 1982. Tussen 1982 en 1987, de grootste motor beschikbaar op de S10 is de 2.8-liter V-6. In 1988, Chevrolet stopte de nieuwe 4,3-liter Vortec-motor in de compacte pick-up. Bij elke o

Advertisement

Chevrolet haar eerste zelf vervaardigde compacte pick-up, de S10, in 1982. Tussen 1982 en 1987, de grootste motor beschikbaar op de S10 is de 2.8-liter V-6. In 1988, Chevrolet stopte de nieuwe 4,3-liter Vortec-motor in de compacte pick-up. Bij elke omwenteling van de krukas in de S10 2000 4,3 liter, de krukas positiesignaal relais vier elektrische pulsen aan de vehikelcontrole module. De VCM past dan brandstof en vonk als nodig is om de snelheid van de krukas passen. Het vinden van de krukas sensor is een beetje lastig als je niet weet waar te kijken. Als u de krukas positie sensor vervangen, moet u een relearn procedure, die een diagnostische scanner moet uitvoeren.

Wat je nodig hebt

Floor jack

Jack staat

pal

Socket set

platte schroevendraaier

Nieuwe motorolie

momentsleutel

OBD-II-scanner met speciale functies mogelijkheden

Het vinden van de krukas positie sensor

Til de voorzijde van de S10 met een vloer-aansluiting en schuif kriksteunen onder het frame. Laat het voertuig aan op de jack stands.

Kruip onder de voorkant van de S10. Indien het voertuig beschikt over een onder de motor Skidpan, verwijder de bouten en ringen waarmee de slip pan, met behulp van een ratel en stopcontact, en verwijder de slip pan.

Kijk achter en naar de andere kant van de krukaspoelie van de passagier, en vind de krukas positie sensor.

Het vervangen van de krukas positie sensor

Volg stap 1 tot 3 in de paragraaf "Het vinden van de krukas positie sensor."

Wrikken omhoog op het tabblad vergrendeling op de krukas positie sensor kabelboom, met behulp van een schroevendraaier en haal de bedrading.

Verwijder de bout waarmee de krukaspositiesensor het motorblok, met een ratel en stopcontact. Trek de sensor uit de motor.

Breng een dun laagje nieuwe motorolie op de O-ring op de nieuwe krukas positie sensor, met behulp van uw vingers. Leid de nieuwe sensor in het gat in de motor totdat deze volledig zitplaatsen op de motor en met de hand draai bevestigingsbout van de sensor.

Draai de krukas sensor bout tot 15 voet-pond met een momentsleutel en socket. Sluit de bedrading in de aansluiting op de sensor.

Schuif de wasmachine's op bouten de slip pan's, indien nodig. Verhoog de slip pan op zijn plaats, indien van toepassing, en met de hand draad de bevestigingsbouten. Draai de slip pan bouten tot 24 voet-pond met een momentsleutel en socket.

Hef de truck van de krik staat met een vloer-aansluiting en verwijder de krik staat. Laat het voertuig op de grond.

Ga verder met het gedeelte "krukaspositiesensor Relearn proces."

Krukaspositiesensor Relearn Process

Kijk onder kant van het dashboard van de bestuurder en vind de datalinkstekker, de stekker in dezelfde vorm als de aansluiting op de OBD-II-scanner. Steek de connector van de OBD-II in de DLC.

Blokkeer de voorste en achterste wielen met wielblokken.

Start de motor en zet de transmissie in 'neutraal'. Laat de motor stationair draaien totdat het bedrijfstemperatuur bereikt, ongeveer halverwege de temperatuurmeter. Schakel alle van de motor accessoires, waaronder airconditioning, radio, koplampen en knipperlichten.

Zet de scanner, als het niet automatisch ingeschakeld wanneer u de motor gestart. Start de OBD-II-scanner "krukas Position System Variatie weten Procedure." Dit proces varieert sterk, afhankelijk van de stijl van de scanner die u gebruikt, dus verwijzen naar on-screen aanwijzingen en instructies van de scanner voor bijzonderheden.

Houd het rempedaal naar het relearn te starten.

Verhoog het motortoerental tot 4.000 toeren per minuut langzaam en vasthouden. Zodra het toerental van de motor start automatisch af, laat het gaspedaal.

Draai de contactsleutel naar de stand "Uit" zodra de scanner wordt u gevraagd dat zij de relearn procedure is afgerond.

Hints

Als je geen toegang hebt tot een OBD-II-scanner met speciale functies mogelijkheden hebben of niet vertrouwen via een, dan kunt u uw S10 slepen om een ‚Äč‚Äčauto reparatie faciliteit voor de relearn procedure uitgevoerd voor een vergoeding hebben.

Share This Post