Index / tech / Voors en tegens van GUID Vs. MBR

Share This Post

tech

Voors en tegens van GUID Vs. MBR

De methode Master Boot Record (MBR) van het beheer van schijfpartities onderhoudt veel gebruikt door vele computer architecturen en besturingssystemen. Geïmplementeerd in de jaren 1980, MBR's zijn nog steeds een populaire basisnorm voor de harde schi

Advertisement

De methode Master Boot Record (MBR) van het beheer van schijfpartities onderhoudt veel gebruikt door vele computer architecturen en besturingssystemen. Geïmplementeerd in de jaren 1980, MBR's zijn nog steeds een populaire basisnorm voor de harde schijf partities door hun eenvoud en compatibiliteit. Met de introductie van de nieuwe computer operationele normen, een nieuwe methode schijfpartitie management, de GUID Partition Table (GPT) biedt vele voordelen ten opzichte van de MBR-methode, met inbegrip van betere disk management, onbeperkt partities en ondersteuning voor grotere harde schijven.

MBR

De Master Boot Record (MBR) bevindt zich aan het begin van een harde schijf, meestal in de eerste fysieke geheugen locatie. De MBR bevat een tabel met gegevens van alle partities op de schijf. De partitietabel kaarten logische blokken van het geheugen te plaatsen op de tafel, wat betekent dat de MBR maakt gebruik van een enkele tabel te brokken van fysiek geheugen toewijzen aan partitie definities. MBR's zijn eenvoudig te implementeren en worden doorgaans gebruikt voor desktop computer OS installaties.

GPT en GUID

GPT dezelfde functie als de MBR vormen, dat een aantal van de gebreken van de uitvoering MBR pakken. In plaats van het gebruik van fysiek geheugen locaties, de GPT gebruikt Globally Unique Identifiers (GUID's) om partities aan te wijzen in een harde schijf. Verder GPTS bevatten pseudo-MBR gedeelte aan het begin van de GPT tabel, genaamd de "beschermde MBR" dat sommige achterwaarts compatibel is met oudere besturingssystemen.

MBR en GPT Partitiebeheer

Vanwege de MBR en de single-table implementatie, bepaalde partitie beperkingen bestaan. MBR tafels kan alleen definiëren vier primaire partities. Terwijl logische toestellen kunnen worden gemaakt om deze beperking te beperken, bepaalde gewenste configuraties, zoals meerdere besturingssystemen, kan alleen bestaan ​​op primaire partities. GPT tafels, echter gebruik maken van meerdere redundante tabellen om partities te controleren. Dit betekent dat een harde schijf in theorie zoveel harde schijven kan bevatten zoals vereist.

MBR en GPT Schijfbeheer

Verder komt door de aard van GPTS partitiebeheer ondersteunt grotere harde schijf maten. MBR harde schijven, met slechts een enkele partitie tabel, kunnen gevoelig zijn voor beschadiging van gegevens als station omvang toeneemt. De meervoudige-tabel opstart van het systeem kunnen GPT veiliger gegevensopslag en in grotere hoeveelheden. GPT-systemen zijn uiteraard zeer geschikt voor server gebruik, als een GPT schijf data-opslag kan ondersteunen boven twee terabytes (2TB).

Share This Post