Index / Onderwijs / Voors en tegens van Drive Theory

Share This Post

Onderwijs

Voors en tegens van Drive Theory

In de psychologie, rijden theorie is een filosofie die menselijke drijfveren en wat zorgt ervoor dat mensen instinctieve impulsen en verlangens uit. In 1918, Robert Sessions Woodworth eerst introduceerde de term "drive theorie." Andere leiders i

AdvertisementIn de psychologie, rijden theorie is een filosofie die menselijke drijfveren en wat zorgt ervoor dat mensen instinctieve impulsen en verlangens uit. In 1918, Robert Sessions Woodworth eerst introduceerde de term "drive theorie." Andere leiders in de psychologie, zoals Sigmund Freud en Clark Hull, presenteerde ook soortgelijke ideeën. De fundamentele pro, of voordeel van de aandrijving theorie is dat het helpt verklaren de aangeboren drives die ervoor zorgen dat mensen naar hunkeren dat hun behoeften voldaan. De belangrijkste con of nadeel is echter, is dat station theorie heeft de complexiteit van de menselijke natuur niet grondig aan te pakken.

Legt Fysieke en psychologische behoeften

Drive theorie helpt psychologen en analisten verklaren hardwired stations die het menselijk gedrag beïnvloeden. Mensen hebben aangeboren verlangens, ook wel bekend als psychologische drives - zoals honger, dorst en sex - waaraan moet worden voldaan of ze voelen zich gefrustreerd, angstig en ontevredenheid. Sommige menselijke drives zijn noodzakelijk voor het bestaan. Bijvoorbeeld, de drive om water te drinken wanneer je dorst is een praktische en voorspelbare verlangen. Mensen ervaren psychologische schijven in reactie op veranderingen in hun omgeving. Mensen hebben een ingebakken wil om te overleven, dat is de drive om mensen te motiveren om te gedijen onder alle omstandigheden.

Ondersteunt homeostase en Tevredenheid

In de psychologie, homeostase behandelt het principe van emotionele evenwicht en balans van een persoon heeft bij alle stations van die persoon is voldaan, volgens Dr. Susan Krauss Whitbourne, hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Massachusetts Amherst, schrijven voor Psychology Today. Aan het andere uiteinde van drifttheorie een uitvloeisel theorie - arousal theorie. Arousal theorie verklaart dat mensen reageren op onbalans met psychische opwinding, zodat u kunt terugkeren naar een geprefereerde toestand van homeostase. Bijvoorbeeld, zou u een rit naar een cafeïnehoudende drank drinken of om een ​​koolhydraat te eten als je jonger bent dan geslapen en werken al 14-uursdiensten of zijn gebleven tot laat elke avond voor een week studeren hebben. Zodra de behoefte wordt voldaan, wordt de aandrijving verdwijnt en particulieren kunnen terugkeren naar een wenselijke, kalme gemoedstoestand.

Heeft geen betrekking op Rational Onderscheiding

Een probleem met de aandrijving theorie is dat het niet grondig aan te pakken welke soorten aandrijvingen en motivaties zijn moreel, ethisch of sociaal aanvaardbaar is. In de jaren 1940, psycholoog Clark Hull creëerde de "theorie aandrijving reductie", die zegt individuen kunnen leren om hun aangeboren stations te verminderen. Omdat de mensen willen "een gevoel van interne rust te behouden," ze kunnen zichzelf trainen om schijven te verminderen, volgens Hull rijden reductie theorie dat Dr. Christopher Heffner citeert op AllPsych.com. Hoewel drive-reductie theorievragen pure rijden theorie door het bieden van perspectief over hoe mensen aangeboren rijdt door versterking kan verminderen, noch theorie adressen hoe logica, rede en executive besluitvorming kan aangeboren impulsen overschrijven. Bijvoorbeeld, de motivatie om de snelheid of rijden roekeloos zou een natuurlijke psychologische reactie te voorkomen dat je in de problemen of worden vernederd door je baas voor het te laat zijn, maar mensen kunnen dat verlangen door het maken van logische beslissingen te dwarsbomen.

Houdt geen rekening met Individualized Drives

Een ander nadeel van zowel het station theorie en de drive-reductie theorie is dat geen eenvoudige manier bestaat om individuele drives of de redenen achter hen te meten, zoals geciteerd in een psychologie cursus bij Sonoma State University. Hull geprobeerd om complexe wiskundige modellen om te rijden en rijden vermindering beoordelen ontwikkelen, maar zijn methoden waren niet succesvol. Zo kan een individu een drive naar perfectionisme dat ongeluk of frustratie veroorzaakt wanneer haar omgeving is wanordelijk hebben. Een ander zou een psychologische drang naar risico's te nemen die leidt tot teleurstelling toen het leven is gewoon of alledaagse hebben. De theorieën niet volledig de extreme verschillen in de menselijke aard of de verschillen in menselijke voorkeuren verklaren. Sommige mensen hebben schijven die niet gerelateerd zijn aan de overleving of homeostase.

Share This Post