Index / Bedrijf / Voorkomende fouten in functioneringsgesprekken

Share This Post

Bedrijf

Voorkomende fouten in functioneringsgesprekken

Toen beheerd en effectief geleverd, functioneringsgesprekken zijn een uitstekende manier om te communiceren met werknemers, doelen stellen, voortgangsbewaking en te motiveren werknemers. Echter, een aantal fouten in de weg van de kwaliteit van taxati

Advertisement

Toen beheerd en effectief geleverd, functioneringsgesprekken zijn een uitstekende manier om te communiceren met werknemers, doelen stellen, voortgangsbewaking en te motiveren werknemers. Echter, een aantal fouten in de weg van de kwaliteit van taxaties, en zelfs negatieve effecten hebben op de voortgang van werknemers en moreel veroorzaken.

Structuur en timing

Inconsistentie en onzekerheid in het functioneringsgesprek systeem vermindert de effectiviteit ervan. Medewerkers moeten weten wanneer te verwachten prestaties beoordelingen, en de manager moet vooruit te plannen en stel een beoordelingsgesprek op tijd. Het plannen en voorbereiden voor beoordelingsgesprekken helpt uw ​​medewerkers nemen ze meer serieus. Het vinden van een rustige ruimte om de vergadering uit te voeren en het toestaan ​​van de werknemer om feedback of ingang te delen is behulpzaam ook, volgens Bloomberg Businessweek.

Strengheid en Clementie

Sommige managers bieden feedback die is te streng of te toegeeflijk. Omdat het te streng betekent dat je downgrade medewerkers ten opzichte van de werkelijke prestaties. Clementie betekent het leveren van scores hoger dan werkprestaties warrants. Het houden van emoties uit uw evaluatie en het gebruik van objectieve criteria met de gegevens ter ondersteuning van uw redenering helpt ervoor te zorgen de meest nauwkeurige resultaten. Accurate ratings verbeteren van het vermogen van uw medewerkers om te reageren op gebieden waar verbetering nodig is.

Halo Effect

Het halo-effect betekent dat je aanneemt, want een werknemer over het algemeen "goed", dat zijn werk in alle gebieden is sterk. Het halo-effect voorkomt dat een manager van een objectieve evaluatie van de werknemer op elk criterium, aldus Virginia Tech. Het handhaven van een professionele benadering van relaties, het behandelen iedere werknemer even en zorgvuldig scoren elk criterium helpt beschermen tegen haloing.

Gelijkenis en stereotypering

"Net als ik" bias en stereotypering zijn nauw verwant taxatie fouten, meldt Bloomberg Businessweek. Deze fouten vloeien voort uit het gebruik van persoonlijke vooruitzichten van een manager om evaluaties uit te voeren. Wens een bepaalde werknemer kan de beheerder neiging naar gunstiger assessments. Stereotypering werknemers leidt tot verwachtingen en rechten, die de nauwkeurigheid. Stereotyperen hinderen kan ook leiden tot discriminatie vooropgezette. Net als met strengheid en clementie, de sleutel te beschermen tegen deze fouten is objectief en zorgvuldig onderzocht taxaties. Data-driven evaluaties ook rekening houden met een hoge mate van subjectiviteit.

Recentheid Effect

De recency effect is gebaseerd op een natuurlijke neiging om meer gewicht te geven aan de meest recente gebeurtenissen. Daarom kan een werknemer die veel lager dan normaal is uitgevoerd in de afgelopen weken een te veroordelen evaluatie ontvangen. Sommige werknemers erkennen de recency effect en hard werken in de aanloop naar een beoordeling op een positieve laatste indruk te maken. Het houden van nota's tussen evaluaties en het bijhouden van gegevens over de prestaties gedurende een langere tijd kan een meer grondige evaluatie.

Share This Post