Index / Hobby's, Games & Toys / Voordelen & Nadelen van Windturbines

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Voordelen & Nadelen van Windturbines

Windturbines zijn een gemeenschappelijk gezicht in een aantal Europese landen en in toenemende mate ook in de VS In de komende jaren zal de prevalentie van windenergie alleen maar groeien. Aangezien de technologie rijping en productie van windturbine

AdvertisementWindturbines zijn een gemeenschappelijk gezicht in een aantal Europese landen en in toenemende mate ook in de VS In de komende jaren zal de prevalentie van windenergie alleen maar groeien. Aangezien de technologie rijping en productie van windturbine eenheden bereikt begint de voordelen van ware massaproductie, deze bron van schone, hernieuwbare en zijn milieuvriendelijkheid elektriciteit geniet een bekende eigenschap van het dagelijkse leven.

Voordeel: Schone en Independent Energy

Een windturbine is een inrichting voor het benutten van de kinetische energie van de wind en omzetten in mechanische energie door middel van een rotor, en de mechanische energie in elektriciteit door middel van een turbine. Het is een 100% schone, hernieuwbare en onafhankelijke bron van energie.

Voordeel: Het is goedkoop en steeds goedkoper

Volgens het Amerikaanse Departement van Energie, schone windenergie kost $ 55,60 per MWh (megawattuur). Ondertussen steenkool energie kost $ 53,10 per MWH; kernenergie $ 59,30 per MWH; aardgas $ 52,50 per MWh. Momenteel windenergie duurder dan fossiele brandstoffen, maar deze kosten vallen windturbines beginnen te worden geproduceerd massagetallen, waardoor ze minder duur.

Nadeel: Location

Een nadeel van windenergie is dat niet elke locatie is geschikt voor een windturbine. Alleen bepaalde locaties voldoende wind waait regelmatig genoeg om het oprichten van de turbines de moeite waard.

Nadeel: Ugly

Windturbines zijn niet populair bij een deel van de inwoners van natuurgebieden, vooral degenen die afhankelijk zijn van het toerisme. Zij worden door deze mensen en anderen als een plaag op het landschap, en ze hebben een punt: windmolens zijn opdringerig en lelijk. Sommigen zeggen ook dat ze zijn luidruchtig, maar dit is echt alleen het geval wanneer (zoals bij luchthavens) volgend leven tot één.

Overzicht

Windenergie is de groenste van groene energie. Het heeft geen koolstof uitstoot volledig verlengd, relatief lage onderhoudskosten en anders dan waterkracht, is het niet dammen dat het gebied ecologie beschadigen betrekken.

Share This Post