Index / Cars / Voordelen en nadelen voor mobiele telefoons in auto's

Share This Post

Cars

Voordelen en nadelen voor mobiele telefoons in auto's

In een enquête 2009, 81 procent van de chauffeurs zei dat ze spraken op hun mobiele telefoon tijdens het rijden. Maar ondanks de prevalentie van auto mobiele telefoons, of ze nu een goed idee wordt nog steeds gedebatteerd. Zo worden auto telefoons ge

AdvertisementIn een enquête 2009, 81 procent van de chauffeurs zei dat ze spraken op hun mobiele telefoon tijdens het rijden. Maar ondanks de prevalentie van auto mobiele telefoons, of ze nu een goed idee wordt nog steeds gedebatteerd. Zo worden auto telefoons gekoppeld aan ongevallen: 45 procent van de bestuurders zeiden dat ze hadden, of bijna had een ongeval met een mobiele telefoon gebruiker, zei: "The New York Times." Maar sommige suggereren dat voordelen, zoals de mogelijkheid om snel te bereiken hulpdiensten, kunnen de risico's te evenaren.

Spoedgevallen

Misschien wel het grootste voordeel van het hebben van een mobiele telefoon in de auto is in staat om de hulpdiensten te bellen in een oogwenk. Voor ernstige noodsituaties, wanneer de tijd is van de essentie, in staat om snel te bereiken hulpdiensten is van cruciaal belang. Het hebben van een mobiele telefoon voorkomt ook kleine noodsituaties, zoals gestrand met een lekke band op een eenzame weg, tegen potentieel escaleren in meer serieuze zaken, zegt: "De New York Times."

Echter, de National Highway Traffic Safety Administration zegt dat mobiele telefoons in auto's kan soms leiden tot te veel oproepen naar hulpdiensten. Hulpdiensten kunnen krijgen overweldigd door meerdere meldingen van hetzelfde ongeval en hebben een langere reactietijd als gevolg.

Afleiding

Volgens David Strayer, een psychologie professor en onderzoeker aan de Universiteit van Utah, mensen die multitask tijdens het rijden zijn vier keer meer kans op een ongeval. Uit onderzoek blijkt dat het praten of sms op mobiele telefoons zijn enkele van de ergste vormen van multitasking, omdat ze zich bezighoudt meerdere gebieden van de hersenen en het verminderen van reactietijd. Praten met een passagier wordt niet als gevaarlijk of storend omdat passagiers kunnen helpen kijken naar de weg en zullen waarschijnlijk om rustig naar beneden als wegomstandigheden verslechteren beschouwd, aldus een artikel in "The New York Times."

Diverse Voordelen

Er zijn verschillende voordelen aan het hebben van een mobiele telefoon in de auto. Bijvoorbeeld, de mogelijkheid om aanwijzingen te bellen en te controleren houdt mensen zwerven rond verloren. Bestuurders kunnen naar hun bestemming te bellen en zeggen dat ze te laat zou druk te haasten, wat op zijn beurt vermindert de drang om de snelheid te verminderen. Het gebruik van mobiele telefoons om zaken te doen tijdens gridlock maakt het ook mogelijk pendelaars om gebruik te maken van de tijd die anders gewoon worden besteed zitten in het verkeer te maken, aldus The Independent Institute.

juridische gevolgen

In toenemende mate hebben van een mobiele telefoon in de auto opent u op de juridische gevolgen. Met ingang van oktober 2010, sms tijdens het rijden is verboden in 30 staten en het District of Colombia. Praten over je hand-held mobiele telefoon tijdens het rijden is illegaal in Californië, Connecticut, Delaware, Maryland, New Jersey, New York, Oregon, Utah en Washington. Een mobiele telefoon gebruik door beginnende bestuurders is verboden in 28 staten en het District of Colombia. Lokale rechtsgebieden binnen staten hebben ook hun eigen mobiele telefoon gebruik regels.

Share This Post