Index / Onderwijs / Voordelen en nadelen van Criterion Referenced Tests

Share This Post

Onderwijs

Voordelen en nadelen van Criterion Referenced Tests

A-criterium verwezen test is bedoeld om te meten hoe goed de geteste personen een bepaalde hoeveelheid kennis onder de knie hebt. De term "criterion- verwezen test" is geen onderdeel van de courante woordenschat in de scholen, en toch, bijna all

AdvertisementA-criterium verwezen test is bedoeld om te meten hoe goed de geteste personen een bepaalde hoeveelheid kennis onder de knie hebt. De term "criterion- verwezen test" is geen onderdeel van de courante woordenschat in de scholen, en toch, bijna alle studenten-criterium verwezen testen op een routine-basis. Deze testen hebben over het algemeen een gevestigde "passeren" score. Studenten weten wat de passerende score is en een individuele test score wordt bepaald door de kennis van de leerstof.

Het is belangrijk onderscheid te maken tussen-criterium verwezen tests en genormeerd testen. De gestandaardiseerde tests die worden gebruikt om te meten hoe goed een individu doet ten opzichte van andere mensen die de test hebben genomen zijn-norm verwezen.

Beheersing van Subject Matter.

-Criterium verwezen tests zijn meer geschikt dan-norm verwezen tests voor het volgen van de voortgang van de studenten binnen een curriculum. Testonderdelen kunnen worden ontworpen om specifieke doelstellingen van het programma aan te passen. De scores op een criterium wordt verwezen test erop wijzen hoe goed de individuele juiste vragen op het materiaal kunnen beantwoorden wordt bestudeerd, terwijl de scores op een norm waarnaar wordt verwezen testrapport hoe de student scoort ten opzichte van andere studenten in de groep.

-Criterion Referenced Tests kan lokaal worden beheerd.

De beoordeling van de studievoortgang is iets dat elke leraar moet doen. -Criterium verwezen tests kunnen worden ontwikkeld op niveau van de klas. Als de normen niet worden nageleefd, kunnen de leraren specifiek diagnose van de tekortkomingen. Scores voor een individuele student zijn onafhankelijk van hoe andere studenten uit te voeren. Daarnaast kunnen de testresultaten snel worden verkregen om studenten effectieve feedback te geven op hun prestaties. Alhoewel-norm verwezen tests zijn het meest geschikt voor het ontwikkelen van normatieve data over grote groepen, kan-criterium verwezen proeven enkele lokale normen te produceren.

Nadelen van criterian verwezen Tests

-Criterium verwezen testen hebben een aantal ingebouwde nadelen. Het creƫren van tests die zowel valide en betrouwbaar zijn vereist vrij uitgebreide en kostbare tijd en moeite. Bovendien kunnen resultaten niet worden gegeneraliseerd dan het specifieke cursus of programma. Ook kan dergelijk onderzoek worden aangetast door studenten toegang krijgen tot toetsvragen voorafgaand aan de examens. -Criterium verwezen tests zijn specifiek voor een programma en kan niet worden gebruikt om de prestaties van grote groepen meten.

Het analyseren van Test Items

Itemanalyse wordt gebruikt om de effectiviteit van de afzonderlijke testonderdelen meten. Het belangrijkste doel is om tests te verbeteren, op vragen die te makkelijk, te moeilijk of te gevoelig zijn voor gissen zijn te identificeren. Terwijl testonderdelen kunnen worden geanalyseerd op zowel criterium referentiekader op normen testen, analyse verschilt enigszins omdat het doel van de twee soorten tests verschilt.

Items on-norm verwezen testen nodig om onderscheid te maken tussen hoge en lage performers omdat die tests in het algemeen worden gebruikt om de proeve van bekwaamheid, vaardigheid of plaatsing beslissingen te nemen. -Criterium verwezen testen, in tegenstelling, worden gebruikt om de beheersing van specifieke materialen te meten en het doel is succes voor alle studenten. De beste items op-criterium wordt verwezen tests zijn die de belangrijkste concepten te tikken.

Share This Post