Index / wettelijk / Voorbeelden van octrooien

Share This Post

wettelijk

Voorbeelden van octrooien

Hoe ziet een octrooi eruit? Om een ​​authentiek voorbeeld van een octrooi te zien, moet je eerst weten hoe het US Patent & Trademark Office-database te gebruiken. Om een ​​voorbeeld te bekijken, laten we eens een kijkje nemen op octrooi 5.255.452, in

AdvertisementHoe ziet een octrooi eruit? Om een ​​authentiek voorbeeld van een octrooi te zien, moet je eerst weten hoe het US Patent & Trademark Office-database te gebruiken. Om een ​​voorbeeld te bekijken, laten we eens een kijkje nemen op octrooi 5.255.452, ingediend op 29 juni 1992: Michael Jackson's 'Smooth Criminal' dance move.

Zoeken naar Patents

In vergelijking met het auteursrecht en merkonderzoek databases, die beide zijn te vinden op de websites US Copyright Office en PTO, respectievelijk, het vinden van een voorbeeld van de door u gewenste octrooi is aanzienlijk moeilijker. De PTO ter beschikking stelt voor openbaar gebruik twee databases, waarin u kunt zoeken en bekijken uitgegeven octrooien en octrooiaanvragen (zie bronnen). Maar totdat je weet hoe je deze krachtige tool gebruiken om een ​​patent voorbeeld te krijgen, kan het lijken alsof een oefening in futiliteit. Hier is waar de PTO's zoektips van pas komen (zie bronnen). U kunt zoeken naar bestaande patenten op verschillende manieren, onder meer door de naam van de uitvinder en / of de stad, patent nummer, datum van uitgifte, octrooigemachtigde naam en nog veel meer zoekcriteria.

Wat je niet kunt doen is zoeken naar een octrooi door de handelsnaam. Stel dat je wilt Michael Jackson procesmatige patent te bekijken voor de "Smooth Criminal" dance move. Hoewel het zinvol zou kunnen maken om aan te sluiten "Michael Jackson Smooth Criminal" in de PTO's zoekmachines, de juiste manier om dit patent voorbeeld te vinden is om de titel terminologie te gebruiken "Methode en middelen voor het maken van anti-gravity illusie."

Op dezelfde manier, op zoek naar een octrooi door haar merknaam - Hula-Hoop, Vaseline, Blackberry Phone - levert u geen fruit. Dit komt omdat deze zoektermen zijn het handelsmerk naam van de uitvinding en niet beschrijven hoe het werkt. Een octrooi kan vaak worden gezien als de wetenschappelijke taal die het proces van de schepping zelf in plaats van het eigenlijke product beschrijft.

Patent Voorbeeld: Smooth Criminal

Omdat je weet dat Michael Jackson gepatenteerde het proces van zijn dance move, het is vrij gemakkelijk om dit octrooi in de PTO database. abstract Dit octrooi beschrijft dit als:

"(A) systeem voor het toestaan ​​van een schoen drager naar voren te leunen buiten zijn zwaartepunt op grond van het dragen van een speciaal ontworpen paar schoenen die zal gaan met een kink in de kabel beweegbaar projectable een fase oppervlak."

Zodra u een patent te vinden, kun je alles over de "claims" (hoe de uitvinding werkt), alsmede de achtergrond van de uitvinding te lezen en indien hij zich baseert op "stand van de techniek" (een eerder geoctrooieerde uitvinding). Samen met het octrooi zelf, kunt u geen foto's of abstracts dat met de octrooiaanvraag ingediend en door de PTO goedgekeurd te bekijken. Octrooischrift 5.255.452 is vrij verklarende; na het lezen van dit patent, is er geen reden waarom je ook niet het doen 'Smooth Criminal'.

Wat we hebben geleerd over patenten

Als u een hulpmiddel, gadget of elektronisch apparaat met een patent nummer erop, alles wat je hoeft te doen is het invoeren van dit nummer in het PTO-database, en je kunt het patent bekijken. Als u de naam van de uitvinder weet, kunt u alles wat hij of zij uitgevonden (echter, patenten uitgegeven van 1790 tot 1975 kan alleen worden gezocht op datum van uitgifte, patent nummer en de huidige Amerikaanse classificatie) te zien.

Bij het bekijken van een voorbeeld van een octrooi, het is duidelijk te zien dat ze zijn zeer ingewikkeld en complex. Iets schijnbaar eenvoudigs als een dansbeweging gebruikt door een bekende entertainer vereist specifieke wetenschappelijke taal om het te beschrijven. Zelden of nooit doen uitvinders maken hun eigen applicaties - ze een beroep doen op de diensten van octrooigemachtigden en octrooigemachtigden die weten hoe ze met succes "te vervolgen" een patent en krijgen goedgekeurd door de PTO.

Share This Post