Index / Bedrijf / Voorbeelden van Commoditization

Share This Post

Bedrijf

Voorbeelden van Commoditization

Een grondstof is een soort product dat zo wijd beschikbaar die een bedrijf 'brand niet zoveel als de relatieve prijzen toe doet. Bijvoorbeeld, eieren zijn in principe hetzelfde, waar je ze kopen en welk merk u ook kiest, net als tarwe, boter, bouwmat

AdvertisementEen grondstof is een soort product dat zo wijd beschikbaar die een bedrijf 'brand niet zoveel als de relatieve prijzen toe doet. Bijvoorbeeld, eieren zijn in principe hetzelfde, waar je ze kopen en welk merk u ook kiest, net als tarwe, boter, bouwmaterialen en printers. Wanneer het merk van een product begint minder dan de prijs uit in vergelijking met alternatieven, dat is het begin van commoditization.

Commoditization van Producten

Eieren, tarwe en andere grondstoffen zijn rond voor een lange tijd. Bedrijven die afhankelijk zijn van hen weten wat ze te maken hebben. Maar commoditization kan gebeuren in elke sector waar de concurrenten gelijke toegang hebben tot intellectuele of fysieke eigenschap. Bijvoorbeeld, de eerste balpen fabrikanten had weinig concurrenten, maar na verloop van tijd pen productie werd het mogelijk voor vele fabrikanten. In de huidige markt, moet een pen bedrijf echt iets bijzonders als het wil om op te vallen bieden. Met andere woorden, commoditization veroorzaakt de pen te gaan van een onderscheiden product een gemakkelijk vervangbaar product.

Commoditization of Technology

Ook sommige soorten van computer hardware begon in een markt die enkele concurrerende fabrikanten hadden. Maar vandaag de dag, kunnen veel bedrijven beeldschermen, printers, circuits en zelfs volledige computers die meestal onderling uitwisselbaar zijn te produceren. Hierdoor prijs is vaak de belangrijkste factor die aankopen, niet merkidentiteit aandrijft.

Commoditization van Services

Net zoals producten, diensten kunnen grondstoffen worden. Een belasting-voorbereiding bedrijf, bijvoorbeeld, biedt grotendeels dezelfde diensten als andere fiscale professionals. Als gevolg hiervan moeten de meeste belasting bedrijven richten zich op het verlagen van de prijzen concurrerend te blijven. Of zij zich kunnen richten op het toevoegen van accessoire diensten, zoals beleggingsadvies, om de waarde van de kern van de dienstverlening aan te vullen. Op dezelfde manier moeten janitorial diensten, drukwerk, wasstraten en zelfs de luchtvaartmaatschappijen hun prijzen laag te houden om te voorkomen dat klanten te verliezen aan concurrenten.

Vechten Commoditization

Om af te wenden van de dreiging van commoditization, bedrijven proberen vaak sterk merk identiteiten die unieke waarde te bieden vast te stellen. Apple's iPod, bijvoorbeeld, biedt dezelfde basisfuncties als andere MP3-spelers, maar het heeft een uitgesproken imago en de user interface ontwikkeld om zich te onderscheiden in de markt. Als gevolg daarvan, kan Apple de prijzen hoger dan veel van zijn concurrenten te stellen zonder het kwetsen van haar omzet. Maar als veel fabrikanten zoeken naar manieren om de methoden en producten van Apple na te bootsen, is de kans groot commoditization begint en Apple zullen worden gedwongen om de prijzen van haar concurrenten beter aansluiten. Een ander voorbeeld van de strijd tegen commoditization is wanneer een bedrijf afdwingt patenten aan concurrenten te verhinderen het kopiƫren van productiemethoden of technologie.

Effect

In het algemeen, commoditization is goed voor de consument en slecht voor het bedrijfsleven. Consumenten profiteren omdat de fabrikanten hun prijzen te verlagen om te concurreren tegen elkaar, rijden op kosten voor de consument. Maar bedrijven lijden wanneer de winstmarges smal. Bijvoorbeeld, voor een ei leverancier om concurrerend te zijn, zijn producten moet minstens gelijk zijn aan de kwaliteit van alle andere aanbieders zonder overschrijding van de gemiddelde industrie-brede kosten. Anders zal het niet in staat zijn om haar concurrenten verkoopcijfers en prijzen aan te passen.

Share This Post