Index / Gezondheid / Voedingsmiddelen te eten wanneer je galstenen

Share This Post

Gezondheid

Voedingsmiddelen te eten wanneer je galstenen

Volgens de National Institutes of Health, dat schat dat maar liefst 20 miljoen Amerikanen hebben galstenen. Echter, de meeste mensen met galstenen niet eens weten dat ze hen hebben. Deze worden genoemd stil of pijnloze galstenen. Hoewel het altijd ra

Advertisement

Volgens de National Institutes of Health, dat schat dat maar liefst 20 miljoen Amerikanen hebben galstenen. Echter, de meeste mensen met galstenen niet eens weten dat ze hen hebben. Deze worden genoemd stil of pijnloze galstenen. Hoewel het altijd raadzaam om een ​​gezonde levensstijl te volgen, als men asymptomatisch, hoeft er niets te worden gedaan op het gebied van voeding of medische behandeling. Normaal gesproken als men problemen heeft, zullen de artsen willen de galblaas te verwijderen. Voor de meeste mensen, nadat de galblaas is verwijderd, kunnen ze terugkeren naar het eten van het voedsel dat ze willen.

Galstenen zijn kleine steenachtige afzettingen die zich in de galblaas, normaal gesproken gemaakt van cholesterol. De lever produceert gal, die wordt opgeslagen in de galblaas. Wanneer het voedsel wordt gegeten, in het bijzonder vet voedsel, perst de galblaas de gal via de cystic kanaal in de dunne darm. Soms zal een galsteen te krijgen in het kanaal, dat een galblaas aanval en pijn veroorzaakt. Dus hoe meer voedsel dat je eet, dat de galblaas veroorzaakt gal uit te persen, hoe groter de kans van het hebben van een galblaas aanval. Leren welke voedingsmiddelen te vermijden kan dit risico te verminderen.

De oud-time geheugensteuntje voor mensen die het meeste risico op galstenen waren, waren de vier F's: vet, veertig, vrouw en vruchtbaar. De NIH geeft aan dat obesitas is een sterke risicofactor voor het ontwikkelen van galstenen, vooral bij vrouwen. Zoals de Body Mass Index stijgt, het risico op het ontwikkelen van galstenen verhoogt ook. Echter, het verliezen van gewicht snel verhoogt ook de kans op galstenen, en de mensen waarvan het gewicht gaat op en neer hebben een nog grotere kans op het ontwikkelen van galstenen. Vrouwtjes zijn veel meer kans om galstenen dan mannen, net als de mensen boven de 40 jaar. Zwangere vrouwen ook kwetsbaarder voor het ontwikkelen van galstenen.

Personen die een familiegeschiedenis van galstenen hebben een verhoogd risico op galstenen. Bovendien, Native Americans zijn meer vatbaar. Vrouwen die oestrogeen gebruiken voor het beheer van de menopauze verhogen hun kans op het lijden van galstenen ook.

De volgende voedingsmiddelen zijn het meest geneigd om een ​​galblaas aanval bij de meeste mensen veroorzaken en moet worden vermeden door degenen die het grootste risico: Eieren (sommige mensen kunnen tolereren gepocheerde of zachtgekookte eieren), varkensvlees, ui, kip, melk en andere zuivelproducten , koffie, grapefruit, sinaasappelen, bonen (met uitzondering van groene bonen), noten, maïs, rood vlees, alcohol, verzadigde vetten, gehydrogeneerde of gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën en transvetten. Frituur niet uw voedsel.

Andere potentieel problematisch voedingsmiddelen te vermijden zijn onder andere: zwarte thee, chocolade, ijs, vruchtensap, margarine, koolzuurhoudende dranken, water uit de kraan, rapen, kool, bloemkool, haver, tarwe, gerst, rogge, kunstmatige zoetstoffen, conserveringsmiddelen, geraffineerde en gebleekte voedsel zoals wit meel. Ook moet je het roken te voorkomen. Niet te veel eten en niet eten onder stress, indien mogelijk.

De beste voedingsmiddelen te eten als je galstenen zijn meestal gezonde mensen. Bereid uw voedingsmiddelen door grillen, roosteren, koken, bakken of pocheren. Stoofschotels zijn normaal gesproken ook prima. Voedingsmiddelen die normaal gesproken geen problemen veroorzaken omvatten: bieten, komkommers, groene bonen, okra, zoete aardappelen, avocado's, azijn, knoflook, rijpe tomaten, sjalotten, koud water vissen, citroenen, druiven, appels, bessen, papaya, peren, omega 3 oliën en plantaardige oliën.

Veilig voedsel te eten als je galstenen hebt ook: brood, granen, pasta, rijst en aardappelen. Het is echter belangrijk om te bereiden zonder oliën of vetten.

Aangezien veel mensen te elimineren koffie, thee, melk en vruchtensap uit de voeding, een goed ontbijt drinken is citroensap in warm water.

De voedingsmiddelen die brengen op een galblaas aanval variëren met elk individu. Sommige voedingsmiddelen lijken prima met sommige individuen te zijn en problemen met anderen te veroorzaken. Door het houden van een levensmiddel dagboek van wat je eet en symptomen die u ervaart, kunt u beperken welke voedingsmiddelen lijken de meeste problemen veroorzaken en ze te vermijden. Bijvoorbeeld, veel mensen tolereren leidingwater, gepocheerde eieren en gevogelte met de huid verwijderd. Sommigen kunnen kleine hoeveelheden voedsel verdragen te vermijden. Vaak artsen kunnen tegenstrijdige informatie aan te bieden en soms zie je hetzelfde voedsel op lijsten van wat niet te eten en wat te eten. Dus tot op zekere hoogte, moet je bepalen wat specifiek waardoor je problemen om te identificeren welke voedingsmiddelen die u kunt eten terwijl je galstenen hebt.

Share This Post