Index / Tuin / Vinca minor Disease

Share This Post

Tuin

Vinca minor Disease

Vinca minor is een mooie bodembedekker met groene bladeren en blauw tot violet gekleurde bloemen. Planten bereiken 6 inches lang en 3 voet in diameter. Vinca is een snel groeiende, goedkope bodembedekker, wat ideaal is voor landscaping. Het groeit en

AdvertisementVinca minor is een mooie bodembedekker met groene bladeren en blauw tot violet gekleurde bloemen. Planten bereiken 6 inches lang en 3 voet in diameter. Vinca is een snel groeiende, goedkope bodembedekker, wat ideaal is voor landscaping. Het groeit en bloeit het best in de halfschaduw omstandigheden. Volle zon en schimmelziekten zijn de ergste vijand van de Vinca minor.

Identificatie

Vinca minor is gevoelig voor verschillende soorten van schimmelziekten, die voornamelijk door vochtig, nat weer worden gebracht. Vinca planten vertonen bruin-zwarte vlekken op stengels, groeiachterstand en vergeling van de bladeren. Andere tekenen van de ziekte zijn onder bladvlekken, stengel kankers en shoot-tips draaien donkerbruin, verwelken en sterven.

Tiny, zwarte punten zijn te vinden op stelen met behulp van een vergrootglas. Gebladerte wordt gevlekt en bloemen verschijnen weggeschoten. Deze ziekten kunnen vroeg op wanneer verborgen onder nieuwe groei onopgemerkt blijven.

types

Rhizoctonia wortelrot wordt veroorzaakt door een schimmel bodem, ziekteverwekker zogenaamde Rhizoctonia solani. Het veroorzaakt wortelrot in Vinca minor, evenals vele andere soorten perkplanten. Stem plaag is een schimmel genaamd Phoma exigua var. exigua, die groeit voor onbepaalde tijd en verspreidt zich in overdreven vochtige omstandigheden.

Botrytis cinerea is een schimmel die aanvallen Vinca minor planten met infecties verschijnen als vergalt, bladvlekken of stengel kankers. Kanker, blad en aster geel kan ook infecteren Vinca minor bodembedekker, het aanvallen van de bladeren en bloemen in sommige gevallen.

Oorzaken

Het binnenhalen van nieuwe geïnfecteerde perkplanten uit kwekerijen kunnen bestaande installaties infecteren. Over-verdringing bedden en het verstrekken van weinig tot geen luchtcirculatie bevordert schimmelziekten. Slechte weersomstandigheden van consequent natte, vochtige, bewolkte dagen creëren een voedingsbodem voor ziekten die Vinca minor beïnvloeden.

Overhead irrigatiesystemen het verlaten van natte bladeren op de planten 's nachts te promoten ongewenste omstandigheden. Opeengepakte planten gemakkelijk ziekten overbrengen van de ene naar de andere plant. Vermijd consequent overwatering planten, het creëren van een hoge luchtvochtigheid en water ingelogd wortels.

Cures

Zodra Rhizoctonia wortelrot greep heeft genomen in de bodem, zijn er zeer weinig fungiciden die effectief zijn bij de bestrijding van deze ziekte zijn. U kunt fungicide behandelingen van wortel en bodem kletsnat te gebruiken op bedden vóór het planten.

Stengel blight kan worden behandeld met mancozeb, koperhydroxide of thiofanaat-methyl is. U kunt de risico's van besmetting voor Botrytis bacterievuur te minimaliseren door het verwijderen van reeds besmette planten. Fungicide sprays moet zo snel symptomen verschijnen worden toegepast.

Fungicide ernstige infecties van bladvlekken kan worden behandeld met chloorthalonil of iprodion produkten volgens de aanwijzingen op het label.

het voorkomen

Kijk over perkplanten zorgvuldig op tekenen van de ziekte voor de aankoop. Gebruik nooit een overhead irrigatiesysteem voor het besproeien. Verwijder onmiddellijk ernstig geïnfecteerde planten om de verspreiding van de ziekte te minimaliseren.

Schimmel gedijt op natte, vochtige omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid, daarom is het het beste om planten grondig en zo weinig mogelijk water te geven. Watering te vaak verwijdert zuurstof uit de wortelzone en stimuleert wortelrot ziekteverwekkers. Slechte bodemgesteldheid en planten zonder goede voeding verhogen de ernst van ziekten.

Share This Post