Index / Ambachten / Vezelplaat met hoge dichtheid Vs. Hout

Share This Post

Ambachten

Vezelplaat met hoge dichtheid Vs. Hout

Het gebruik van composietmaterialen voor de bouw en de fabricage van de producten is sterk in de afgelopen decennia in deel toegenomen, dankzij de innovatie van dichte houtvezelplaten. Deze nieuwere materialen zijn ontwikkeld als vervanging voor stan

AdvertisementHet gebruik van composietmaterialen voor de bouw en de fabricage van de producten is sterk in de afgelopen decennia in deel toegenomen, dankzij de innovatie van dichte houtvezelplaten. Deze nieuwere materialen zijn ontwikkeld als vervanging voor standaard houtproducten zoals multiplex en natuurlijk houtfineer en vloeren, een stabielere matrix binnen het materiaal voor verbeterde uniformiteit voor het snijden en vormen te creëren. High density fiberboard is een van deze samengestelde materialen die vaak wordt gebruikt in plaats van hout.

Samenstelling van hardboard

Werkwijze voor het vervaardigen vezelplaat combineert natuurlijke houtvezels met synthetische polymeerharsen voor het verlijmen doeleinden. Deze materialen worden gemengd en dan samen gevormd in een droge omgeving bij hoge temperatuur en druk te binden en vormen van het mengsel tot afzonderlijke panelen. Deze fabricagemethode in een droog proces helpt om de elementen aan elkaar te binden in een gelijkmatige dichtheid dat de composietstructuur behoudt zodanig dat natte verwerkingsmethode niet. High density vezelplaat (HDF) is een dergelijk product.

Composite houtpanelen

De categorie van samengestelde houtproducten zoals multiplex, georiënteerde strand board (OSB) en spaanplaat verschillen van vezelplaten op verschillende manieren. Hoewel deze producten ook het gebruik van houtdeeltjes (draden, chips, en grof zaagsel) in de fabricage, de wijze waarop ze gecombineerd neiging om ze minder stabiel onder bepaalde voorwaarden. Multiplex is gemaakt van dun fineer van houten-streng mengsels gelaagd in reeksen van rechte hoeken. Spaanplaat is vergelijkbaar vezelplaat in het compressieproces van bonders en houtdeeltjes, maar het resultaat is minder stabiel materiaal dat de neiging heeft te brokkelen bij de snijkanten. OSB is misschien wel de meest solide van deze, maar deze panels zal breken wanneer zij zijn verkregen in standaard 4x8 vellen.

Standaard toepassingen van hout Panelen

Het algemene gebruik van natuurlijke houten panelen, zoals multiplex en OSB wordt meestal in de bouw gevonden. OSB name weerstaat oppervlak schaafwonden die vaak optreden wanneer ze geplaatst worden voor wanden of vloeren. Dit wordt een factor die schilderij of leggen van vloerbedekking, zoals tegels en linoleum beïnvloedt, dat wordt moeilijker wanneer het oppervlak is niet glad en egaal. Kromtrekken en zwelling ook van invloed afwerkingen na verloop van tijd, en OSB is bestand tegen deze bijwerkingen beter dan de standaard multiplex producten.

Maakt gebruik van hoge dichtheid vezelplaat

Vezelplaten worden vaak gekozen voor bouwmaterialen en hout fabricage. Vloeren is een populair gebruik van high density vezelplaat over houten vloeren. De reden dat de meeste vaak aangehaald is de duurzaamheid en de warp-resistente eigenschappen van HDF in vergelijking met houten laminaat. Meubelfabrikanten hebben gekozen voor HDF voor gebruik als materiaal voor laden, scheidingswanden, en stoffering steun voor sterkte en weerstand tegen vocht. Luidspreker fabrikanten gebruiken vaak HDF voor zijn vormgeving veelzijdigheid en de algehele positieve akoestische respons.

Andere toepassingen van HDF

High density fiberboard wordt ook gebruikt in de deur productie. Deze producten, meestal aangeduid als vaste kern deuren, bestaan ​​uit een hard hout of hout-type centrum, dat is afgewerkt met fineer van verschillende soorten ontwerp stijlen en composities. Het voordeel van HDF versus hout in de kern bevestigt nogmaals de vochtbestendige karakter van vezelplaat. Natuurlijk hout zwelt meer dan high density vezelplaat, dat is een cruciaal aspect voor elk product dat wordt gefineerd. De contrasterende vochtgehalte tussen de kern van een deur en de toplagen resulteert in het scheuren en scheiding van het fineer.

Share This Post