Index / Bedrijf / Verschillende stijlen van Business Letters

Share This Post

Bedrijf

Verschillende stijlen van Business Letters

duidelijke en hartelijke schrijven - alle zakelijke brieven moeten een gemeenschappelijkheid te hebben. Zakelijke brieven kunnen variëren in hun doelstellingen, het creëren van een assortiment van business-letter stijlen. Kenmerken Alle zakelijke bri

Advertisement

duidelijke en hartelijke schrijven - alle zakelijke brieven moeten een gemeenschappelijkheid te hebben. Zakelijke brieven kunnen variëren in hun doelstellingen, het creëren van een assortiment van business-letter stijlen.

Kenmerken

Alle zakelijke brieven moeten de huidige datum, een terugkeer adres, adres van de ontvanger, aanhef en handtekening.

Formaat

Zakelijke brieven kunnen worden geschreven in een van beide full-block of gewijzigde-block stijlen. In een full-blok brief, al schriftelijk begint bij de linkermarge zonder inkepingen in de punten. In de brief gemodificeerde blok stijl, maar de leden worden ingesprongen op vijf ruimtes, en de datum en handtekening te beginnen in het midden van de pagina.

types

De sollicitatiebrief is een zeer populaire zakelijke brief stijl. Application brieven zijn geschreven door mensen die werk zoeken. Deze brieven fungeren als een inleidende hulpmiddel voor potentiële werkgevers. Sollicitatiebrieven worden ook wel aangeduid als sollicitatiebrieven, maar het is belangrijk om op te merken dat de term "sollicitatiebrief" kan ook verwijzen naar een ander bedrijf-letter-stijl. Deze types van het bedrijfsleven letters verwijzen naar documenten die zijn opgenomen in pakketten. Deze sollicitatiebrieven gewoonlijk itemize de inhoud van een pakket voor de lezer en dienen als bevestiging voor de ontvanger.

Een aanvaarding brief wordt meestal geschreven in antwoord op een verzoek, of in antwoord op een uitnodiging van een soort. Een bevestiging brief zou in reactie worden zond een brief, en fungeren als een ontvangstbewijs voor beide partijen.

Wanneer een klant niet tevreden is met goederen of diensten, is het gebruikelijk om een ​​klacht brief te sturen. De klacht brief moet specifieke informatie aan de ontvanger te helpen bij het identificeren van de personen of goederen die betrokken zijn bij het probleem bevatten. Klacht brieven zijn ook verzonden tussen bedrijven.

voordelen

Alle letters, ongeacht de stijl, dienen als documentatie van de communicatie tussen de twee partijen. Dit kan zeer nuttig zijn voor beide partijen moeten meningsverschillen of misverstanden ontstaan.

Waarschuwing

Wees voorzichtig om hartelijk, formele taal te gebruiken bij het schrijven van een zakelijke brief. Vermijd het gebruik van jargon, als dit soort informele taal niet geschikt is voor het bedrijfsleven. Zorg er ook voor om de naam van de ontvanger correct te spellen, en houd je brief kort en to the point.

Share This Post