Index / Sport en fitness / Verschillende soorten sport

Share This Post

Sport en fitness

Verschillende soorten sport

Wanneer de Winter of Olympische Zomerspelen lucht, zou je sport ontdek je nooit wist dat ze bestonden. Sport omvatten meer dan vleermuizen, ballen en netten - je kunt ze vinden met behulp van signalen, boten, wapenstokken, linten, targets en dieren.

AdvertisementWanneer de Winter of Olympische Zomerspelen lucht, zou je sport ontdek je nooit wist dat ze bestonden. Sport omvatten meer dan vleermuizen, ballen en netten - je kunt ze vinden met behulp van signalen, boten, wapenstokken, linten, targets en dieren. Mainstream sport te betrekken die je zou kunnen vinden op televisie of met beurzen verbonden, maar zij vertegenwoordigen slechts een klein percentage van de gehele sportwereld. Sport wordt gedefinieerd als een spel of wedstrijd waarin mensen zich fysiek uit te oefenen en volgt specifieke regels terwijl concurreren tegen elkaar, of als een fysieke activiteit gedaan voor het plezier.

Balsporten

Balsporten vallen in meerdere categorieën: bal over net, bal en knuppel, bal en stick en bal alleen. Voorbeelden van de bal over de netto-games zijn onder andere volleybal, waterpolo en tennis. Bal en bat - of stick - games zijn onder andere golf, lacrosse, hockey, softbal en honkbal. Ball-only games zijn onder andere bekende sporten zoals basketbal, American football, bowlen en voetbal. Handbal, tafeltennis en paddleball vallen ook in deze categorie.

Uithoudingsvermogen en Track

Van sprint naar ultra marathons, kunnen running worden benaderd als een recreatieve of professionele, sport. Track and field evenementen, van het hoogspringen op de lange sprong naar discuswerpen en speerwerpen, onder meer individuele en team evenementen, zoals relais. Road fietsen, spoor fietsen, mountainbiken, cyclo kruis en BMX plaats de sporter op een tweewielig voertuig. Zelfs wandelen is geclassificeerd als een Olympische sport als je een competitieve race wandelaar. Multi-sport activiteiten worden vaak ingedeeld als duursporten; deze omvatten triathlon waar je zwemmen, fietsen en lopen; biathlon waar je skiën en schieten; duatlon waarin je fiets en run. Multi-spoor sport evenementen zijn de tienkamp, ​​die een 100 meter sprint, verspringen gaat, kogelstoten, hoogspringen, 400 meter sprint, 110 meter horden, discuswerpen, polsstokhoogspringen, speerwerpen en een 1500-meter run ; en zevenkamp bestaat uit de 100-meter horden, hoogspringen, 200 meter sprint, kogelstoten gooien, verspringen, 800 meter run en speerwerpen.

Combat en Strength Sports

Vechtsporten, waaronder karate, taekwondo en jiu jitsu, zijn oude vechtsporten die vandaag gedijen op lokaal en internationaal niveau. Worstelen, boksen en mixed martial arts - met inbegrip van ultimate fighting - ook vallen onder de categorie van vechtsporten. Vechtsporten soms ook het gebruik van wapens, zoals bij het schermen en kendo. Gewichtheffen, powerlifting en bodybuilding behoren tot de meest bekende sterkte op basis van sporten.

Best Friends Man's

Honden concurreren dapper in de sport van hondensleeën, gekenmerkt door de iconische Iditarod race in Alaska. Paarden zijn voorzien in dressuur, springen en polo. Paarden, evenals andere dieren, samen met hun ruiters in rodeo sport en barrel racing. Paarden worden vaak gekenmerkt atleet, zoals bij de paardenrennen en harddraverijen.

Water, ijs en sneeuw

Roeien, zwemmen en zeilen behoren tot de meer mainstream-water op basis van sporten. Duiken, surfen, wakeboarden en synchroonzwemmen vallen ook in deze categorie. Wanneer het water bevriest, mensen sporten zoals ijshockey - ook beschouwd als een bal en stick spel - en curling, of deelnemen aan figuur of schaatsen. In besneeuwde klimaten, kunt u skiën, snowboarden en slee; of als u wilt proberen Olympische sporten, heb je de rodelen, bobslee en skeleton.

Gymnastiek

De sport van gymnastiek bestaat uit meer dan de artistieke gymnastiek gebeurtenissen, zoals de evenwichtsbalk en rekstok, dat je gewend aan het bekijken op de televisie bent. Ritmische gymnastiek hebben atleten uit te voeren met behulp van rekwisieten, zoals linten en touwen. Trampolinespringen, touw springen en trapeze vallen ook onder de gymnastiek rijk. Slack voering, waarin je presteert balanceren moves - waaronder flips - op een los verankerd, verhoogde touw, is een andere sport die is aan populariteit gewonnen sinds de jaren 1980.

Zijn deze Echt Sports?

Boogschieten, doel schieten en badminton zijn vertrouwde activiteiten die onder de categorie van sport vallen. Ultimate Frisbee, vissen en jagen zijn ook ingedeeld als sport. Je zou een wenkbrauw tegen concurrerende het marcheren band, het cheerleading, dans, majorette en baton twirling wordt vermeld als sport te verhogen, maar deze activiteiten passen in de definitie. Verschillende sporten vallen onder de categorie van de lucht sporten, zoals deltavliegen, concurrerende ballonvaren en parachutespringen. Klimmen, boulderen en alpinisme zijn buitensporten voor de avontuurlijke. Sporters die betrokken zijn bij de autosport zijn bedreven in het regelen van een machine, zoals in de auto, ATV, motorboot of motorsport.

Share This Post