Index / Bedrijf / Verschillende soorten Communication Networks

Share This Post

Bedrijf

Verschillende soorten Communication Networks

De moderne maatschappij is afhankelijk van communicatienetwerken om informatie te verzenden. Deze netwerken maken gebruik van een systeem van symbolen, het schrijven, signalen of spraak om informatie te delen, communiceren via instrumenten zoals tele

Advertisement

De moderne maatschappij is afhankelijk van communicatienetwerken om informatie te verzenden. Deze netwerken maken gebruik van een systeem van symbolen, het schrijven, signalen of spraak om informatie te delen, communiceren via instrumenten zoals televisietoestellen, radio's, telefoons en computers. Elk netwerk heeft specifieke doeleinden en toepassingen.

Een lokaal netwerk is een netwerk van computers in een gelokaliseerd gebied, zoals in een kantoor of een school. Alle computers zijn verbonden met elkaar via het netwerk via een hub of switch. Een groot aantal computers te sleuren de snelheid van een LAN.

Een wide-area netwerk bestrijkt een groot geografisch gebied en meestal bestaat uit meerdere computernetwerken. Het internet is een WAN dat gebaseerd is op een groot wereldwijd netwerk van dienstverleners die gebruik maken van routers, switches, modems en servers om de connectiviteit te bieden aan mensen en organisaties over de hele wereld. Het is een netwerk van onderling verbonden computers die gegevens, media en webpagina's draagt.

Het publiek geschakeld netwerk is in wezen van de telefoon-versie van het internet. Het is een netwerk van openbare circuitgeschakelde telefoons. Het netwerk van vandaag is grotendeels digitaal en omvat diensten voor zowel mobiele en vaste telefoons.

Telecommunicatie is de overdracht van signalen over een grote afstand, gewoonlijk door elektromagnetische golven. Het wordt gebruikt voor televisie, radio en telefoon. transmissie computergegevens is ook een vorm van telecommunicatie.

Draadloze netwerken verstrekt informatie-overdracht en netwerkconnectiviteit om apparaten zonder kabels of draden. Een voorbeeld van een draadloos netwerk wordt uitgezonden radio die data verzendt over grote geografische afstanden en beschikbaar voor iedereen met een radio die de frequentie kent. Wi-Fi is een draadloos netwerk voor computers, die op afstand toegang tot het netwerk. Bluetooth, die aansluit op een nabijgelegen mobiele telefoon, is een kortere versie bereik van een draadloos netwerk, waarbij overdracht van spraak en gegevens, maar slechts op een afstand van enkele voeten van de communicatie-inrichting waarmee het werkt ondersteund.

Satellietnetwerken komen in een aantal rassen. Telefoon bedrijven maken gebruik van satellieten voor data en spraak transmissie naar mobiele telefoons op de grond. Sommige satelliet netwerken navigatie-informatie, militaire surveillance of weergegevens. Weer anderen bieden televisieprogramma's, radio-uitzendingen en zelfs breedband internet service.

Share This Post