Index / Onderwijs / Verschillen tussen Verkorte en Unabridged

Share This Post

Onderwijs

Verschillen tussen Verkorte en Unabridged

De woorden "verkorte" en "unabridged" zijn tegengesteld aan elkaar, wat betekent dat ze tegengestelde definities. Volgens Merriam-Webster, "verkorte" verwijst naar iets ingekort of verminderd in sterkte. "Unabridged"

AdvertisementDe woorden "verkorte" en "unabridged" zijn tegengesteld aan elkaar, wat betekent dat ze tegengestelde definities. Volgens Merriam-Webster, "verkorte" verwijst naar iets ingekort of verminderd in sterkte. "Unabridged" is het tegenovergestelde, verwijzend naar iets dat niet is ingekort.

Betekenis van de Verkorte

In het onderwijs, "verkorte" wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar gepubliceerde literaire stukken, zoals toneelstukken en romans, die zijn ingekort en gecondenseerd door middel van het uitgeven voor een betere leesbaarheid. Bijvoorbeeld: "Amanda las een verkorte versie van Shakespeare's 'Romeo and Juliet' voor haar Engels klasse." Dit voorbeeld geeft aan dat Amanda lees een verkorte versie van het spel.

De term "verkorte" kan ook worden gebruikt om te verwijzen naar een gebeurtenis of activiteit wordt verkort. Bijvoorbeeld: "De zeer duur van de slaap, zo noodzakelijk voor de jonge, is maar al te vaak verkort." In dit voorbeeld, "verkorte" verwijst naar de slaap van kinderen worden onderbroken of ingekort.

Het woord kan ook worden toegepast op het gebied van wetgeving, verwijst naar een regel of rechts is verminderd in sterkte. Bijvoorbeeld: "Voor de revolutie, de onderdrukkende regering verkort de vrijheid van het volk." Hier "verkorte" verwijst naar de overheid te beperken en het nemen van de rechten van het volk.

Betekenis van Onverkorte

Het woord "onverkort" betekent precies het tegenovergestelde van 'verkorte, "verwijzend naar een literair stuk, gebeurtenis of rechts of wet die niet is ingekort of verminderd in any way. Bijvoorbeeld: "Kat zorgde ervoor dat ze pakte de onverkorte versie van 'Treasure Island' alvorens te betalen voor het op de boekhandel." In deze zin, "onverkort" verwijst naar het boek, "Treasure Island", die Kat hoopt is de originele versie, in tegenstelling tot een bewerkte - en verkort - één.

Share This Post