Index / Tuin / Verschillen tussen Plumeria en Hibiscus

Share This Post

Tuin

Verschillen tussen Plumeria en Hibiscus

Uitlenen van een tropische uitstraling voor elke tuin, plumeria (Plumeria spp.) En hibiscus (Hibiscus spp.) Planten hebben duidelijk verschillende bloesems die gedijen in de volle zon tot halfschaduw locaties. Plumeria moet buiten worden gekweekt in

AdvertisementUitlenen van een tropische uitstraling voor elke tuin, plumeria (Plumeria spp.) En hibiscus (Hibiscus spp.) Planten hebben duidelijk verschillende bloesems die gedijen in de volle zon tot halfschaduw locaties. Plumeria moet buiten worden gekweekt in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 9 tot en met 11, terwijl hibiscus biedt tropische en winterharde cultivars bloeien in USDA zones 4 tot en met 11. Een aantal verschillen, van bestuiving te planten vorm, onderscheiden deze twee prachtige planten uit elkaar.

bloemgrootte

Tropische hibiscus, geteeld in USDA zones 9 tot en met 11, produceert kleinere 4- tot 8-inch brede bloesems in vergelijking met 6 inch tot 10 inch bloemen hun hardy familieleden. Een van de belangrijkste redenen voor de bloesem verschil in grootte is de omgeving. Hitte stress veroorzaakt tropische hibiscus aan direct energie in bladeren en wortel activiteit - beide delen actief te besparen water absorberen ze het in hun vaatstelsel. Plumeria warme weer de voorkeur maakt het ook genereren subtiele bloeit variƫrend tussen de 2 inch en 4 inch breed. Elke unseasonable koude snaps kan bloesems op zowel plumeria en tropische hibiscus beschadigen, maar winterharde hibiscus cultivars goed gedijen in milde temperaturen.

Voortplantingsorganen

Hibiscus toont zijn lange meeldraden en stijl configuratie prominent in het midden van kleurrijke bloemen; deze voortplantingsorganen produceren pollen voor bloemen bevruchting en zaad ontwikkeling. In tegenstelling, plumeria vormen strategisch hun voortplantingsorganen diep binnen elk bloesems 'middelpunt. Alleen kleine insecten, zoals trips, kan bewegen in de plumeria de stuifmeelkorrels voor zelfbestuiving verdringen. Hibiscus vertrouwt op vlinders en kolibries voor pollen overdracht; deze bestuivers reizen tussen de bloemen met stuifmeelkorrels gehecht aan hun lichaam voor een gevarieerde bestuiving strategie.

Plant Appearance

Plumeria planten technisch kleine bomen die zowel bladverliezende of groenblijvende kan, op basis van de variƫteit en de omgeving. Groeiende zo groot als 30 voet, periodieke snoeien stimuleert meer ledematen om te groeien als nieuwe bloemen komen uit de jonge scheuten. Hibiscus blijft een groenblijvende struik die kan groeien tot een 15 voet hoogte, afhankelijk van de cultivar. Deze bussen ook profiteren van snoeien om meer vruchtbaar bloesem in de lente te genereren.

Geur

Groeiende individueel of in kleine groepjes, hibiscus bloemen gebruiken hun visueel verbluffende bloemblaadjes om bestuivers aan te trekken - ze hebben geen geur hebben. Bekend om hun gebruik in Hawaiian Leis, plumeria produceert een bedwelmende geur om bestuivers te lokken. Hun subtiele bloemgrootte en kleur kan niet bestuivers zo snel nabijgelegen trekken als grotere bloemen. Zij maken gebruik van hun geur als een krachtige lokstof terwijl bloesems groeien in dichte clusters op uitgestrekte boomtakken. Zowel plumeria en hibiscus bloemen zijn van korte duur, maar ze blijven bloeien consequent tussen de lente en de herfst.

Share This Post