Index / Huis / Verschillen in X1, X2, Y1 en Y2 condensatoren

Share This Post

Huis

Verschillen in X1, X2, Y1 en Y2 condensatoren

Condensatoren zijn passieve elektronische componenten die worden gebruikt in vele circuits om diverse functies, van oscillatoren om het aanbod toepassingen stroom. Een specifiek gebruik van condensatoren is aan de macht lijn verfijning in veel appara

Advertisement

Condensatoren zijn passieve elektronische componenten die worden gebruikt in vele circuits om diverse functies, van oscillatoren om het aanbod toepassingen stroom. Een specifiek gebruik van condensatoren is aan de macht lijn verfijning in veel apparaten en elektronische apparaten. Condensatoren gebruikt in deze toepassingen zijn gecategoriseerd als zijnde ofwel Klasse X of Y klasse, en vervolgens beoordeeld door hun geteste spanning, zoals X1 of Y2. Deze klasse aanduidingen verwijzen naar een condensator veiligheidsbeoordeling en toepassing.

Condensatoren Zoals Line Filters

Elektrische "ruis" is een soort van storing die wordt opgepikt door de nutsleidingen. De elektriciteit die in uw huis komt is niet altijd zuiver en schoon. Het kan incidenteel spanningspieken hebben, dat wil zeggen, korte momenten dat de spanningspieken of dips. Dit komt vaak voor wanneer er momentane sterkstroom trekt, bijvoorbeeld wanneer meerdere airconditioners en koelkast beginnen te werken op hetzelfde moment. bliksem in de buurt kan spanningspieken veroorzaken, evenals een auto van een telefoon of een eekhoorn kortsluiting van de terminals op een elektrische transformator raken. De elektrische contactpunten op motoren kunnen valse voltageschommelingen terug te sturen op de elektrische lijn. Andere soorten onzuiverheden in elektrische leiding bestaat uit radiofrequenties of RF-interferentie, die veroorzaakt worden door communicatie transmissies. Zelfs sommige licht dimmers zal een ruiscomponent produceren door middel van de bedrading in uw huis. Lijn filtering condensatoren worden gebruikt om elektrische en RF ruis.

Klasse X condensatoren

Om "schoon te maken" een deel van de elektrische ruis, radio's, televisies en andere elektronische apparaten maken vaak gebruik van een condensator direct verbonden is aan de overkant van de twee AC lijnen eens dat zij hechten in het apparaat. Condensatoren het uitvoeren van deze line-filtering taak worden geclassificeerd als type "X." Als er een "over-the-line" type X condensator mislukt, kan een van de twee dingen gebeuren. Als de condensator "geopend" dan zal het alsof de condensator is er helemaal niet. Dit vormt geen gevaar voor de gebruiker van het toestel, maar kan leiden tot slechtere prestaties. Moet een soort X condensator "short", de kortsluiting ofwel zou blazen een zekering in het apparaat of de stroomonderbreker van uw huis. Opnieuw zou het geen gevaar voor de gebruiker.

Klasse Y condensatoren

Een lijn filtering ontwerp plaatst een condensator tussen een van de AC lijnen komen en het chassis van het apparaat. Deze "line-to-ground" configuratie maakt gebruik van klasse Y condensatoren. Veel apparaten hebben tegenwoordig een grond leiden dat hun chassis en metalen gevallen wordt aangesloten op een elektrische "ground" of neutraal. Dergelijke toestellen hebben drie pinnen van hun plug dat gaat in een stopcontact. Als uw huis goed is bedraad, wordt de stekker van een massa-aansluiting aangesloten. Er zou geen gevaar zijn als een klasse Y condensator "opent," maar falen moet het kort zal een elektrische schok of zelfs de dood voor de gebruiker veroorzaken als het apparaat niet goed geaard. Het chassis of het geval zou "hot" geworden, dat is, zou het aan de elektrische potentiaal van het stopcontact.

Veiligheid Capacitor Ratings

In de Verenigde Staten, waar de standaard huishouden spanning ongeveer 120 volt, veiligheid condensatoren hebben een rating van 250 volt, meer dan het dubbele van de verwachte werkspanning. Echter, condensatoren falen, hetzij door te worden geraakt met een hoog voltage surge of als gevolg van ouderdom, omdat ze uitdrogen en verslechteren.

X1, X2, Y1, Y2 en Classificatie

Klasse X en Y condensatoren krijgen ook een aantal van hun impulstest cijfer vertegenwoordigen. De meest voorkomende zijn X1 (getest tot 4000 Volt), X2 (2500 volt) Y1 (8000 volt) en Y2 (5000 volt).

Share This Post